Bülent Arınç'tan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yorumu
ensonhaber.com

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 14 Mayıs'a hazırlanıyor..

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılmasına sayılı günler kala, partiler bu kapsamda çalışmalarını yürütüyor.

Bu süre içerisinde geçmiş yıllarda siyaset sahnesinde bulunan bazı isimler de yaptıkları açıklamalarla kamuoyunda ses getiriyor.

Bu isimlerden biri de 22. Dönem TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Kurucular Kurulu üyesi Bülent Arınç...

Zaman zaman yaptığı eleştirilerle dikkat çeken Bülent Arınç, Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

"Bizden ayrılıp parti kurdular, hiçbir zaman 'onlar haindir' demedim"

Arınç, AK Parti'den ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan ile Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu hakkında konuştu:

"Bu iki insan ayrı parti kurdular. Bizimle mücadele ediyorlar. Kökten yanlış. Aramızdaki geçmişteki kader beraberliğini yıkar anlamına gelmez. Ben hiçbir zaman 'onlar haindir' sözünü kullanmadım, kullanamam. En özel durumları birlikte yaşadık."

"Babacan 'ekonomiyi ben düzelttim' dememeli"

İki ismin de kıymetli olduğunu vurgulayan Arınç, Babacan'ın "Ekonomiyi ben düzelttim" ifadelerinin yanlış olduğunu söyledi.

Hükümette oldukları dönemde Babacan ile beraber çalıştıklarını belirten Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayır' dediği hiçbir şeyin yapılmadığını vurguladı.

Arınç, Babacan'a 'Hep beraber yaptık' demesi tavsiyesinde bulundu.

"Ben Sayın Babacan'a da Sayın Davutoğlu'na da çok kırıcı olmamalarını düşünüyorum. Birilerinin elini ovuşturup da 'ne güzel birbirine laf söylüyorlar' demesine gerek yok. Bizler birbirine laf yetiştiriyor diyemeyiz. Kimseyi itham etmeden genel prensipler içerisinde yaptıklarımızı ortaya koymalıyız. Sayın Babacan kıymetli insandır. 'Ekonomiyi ben düzelttim, 6 sıfırı ben attım' diyor. Beraber bakanlık yaptık. Ben çok önemli konularda başbakanın siyasi iradesi olmadan adım atmadım. Bizim hükümette bulunduğumuz dönemlerde Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır' dediği hiçbir şey yapılmamıştır, aslan payı ona aittir. Bunları 'Ben yaptım' demek yerine 'Sayın Başbakanın izniyle biz yaptık, hep beraber yaptık' demesi lazım. Siz benim ağzımdan hiç duydunuz mu? Ben 11-12 bakanlığın içinde bulunduğu kurumun başındayım."