ensonhaber.com

Bugün, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde hareketli dakikalar yaşandı...

Adliyeye yoğun girişlerin olduğu öğle saatlerinde, silah sesleri yükselmeye başladı.

Vatandaşların büyük panik yaşadığı olayın, terör saldırısı olduğu anlaşıldı.

Güvenlik noktasına yönelik yapılan saldırı girişiminde 3'ü polis, 6 kişi yaralandı.

Teröristler polis ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilirken, ortaya çıkan detaylar ise şaşırttı.

Çağlayan Adliyesi’ne saldırı düzenleyen 2 DHKP/C'li terörist Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un daha önce DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından korunduğu belirlendi.

Terörist Pınar Birkoç'un cezaevinden çıkması için DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, basın toplantısı düzenlediği ortaya çıktı.

Cezaevinden çıkmalarını savundu

Gergerlioğlu’nun toplantıda, “Bize daha önceden de başvuran Düzce Hapishanesi'nden Pınar Birkoç, 2. kez Covid olmuş. Bakın kaç kez olacaklar ve kaç kez risk altında kalacaklar?

10 binlerce mahpusu boş gerekçelerle yargılayanların bunun hesabını vermesi lazım. Daha kaç kez sağlıksız şartlarda karantinada beklesin bu insanlar?” dediği öğrenildi.

Bir savunma da Sezgin Tanrıkulu'ndan

Tıpkı Ömer Gergerlioğlu gibi CHP'li Sezgin Tanrıkulu’nun da bugün Çağlayan Adliyesi’nde öldürülen teröristlerden Emrah Yayla’nın "İşkenceye maruz kaldığı" yönündeki mektubunu TBMM gündemine taşıdığı ortaya çıktı.

Tanrıkulu'nun bununla ilgili dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a bazı sorular yönlendirdiği öğrenildi.

Tanrıkulu'nun paketlenen terörist Yayla için Bekir Bozdağ'a sorduğu sorular arasında, kötü muamele iddialarına yönelik soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığı da yer alıyor.

Terörist Emrah Yayla için Tanrıkulu şu soruları verdi;

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumların işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı iddiaları doğru mu?

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde yargıya taşınan işkence ve kötü muamele olayları nedeniyle idari soruşturma açıldı mı? Açılmışsa akıbeti nedir?

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dil uzattı

PKK'nın kara propagandalarına sığınarak kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dil uzatan Tanrıkulu, TSK'nın 15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığı iftiralarını sıralamıştı.

Tanrıkulu'nun bu iftiralarının ardından Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Hukuk yoluyla Tanrıkulu'nun bu kabul edilemez çıkışından hesap sorulması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılmıştı.