Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Aydın'a yapılacak yatırımları açıkladı
AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Aydın Atatürk Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Murat Kurum buradaki konuşmasında, ülkeye ve Aydın'a hizmet için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

"Bir afet olsa biz iki saat sonra oradayız"

Nerede bir afet olsa iki saat sonra orada olduklarını ifade eden Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde nerede bir afet olsa biz iki saat sonra oradayız. İki saat sonra vatandaşımızın dizinin dibinde ne ihtiyacı varsa ilgili bütün bakanlarımızla birlikte gidiyoruz ve onlara bir söz veriyoruz. Muhalefet diyor ki bize, 'Ne aceleniz var?' 'Bizim acelemiz, milletimize hizmetlerimizi bir an önce götürmek.' diyoruz ve onlara söz verdiğimiz gibi konutlarımızı, yerleşim yerlerimizin inşasını yapıyoruz.

"Vatandaşlarımıza 1660 yeni yuva kazandırdık"

Aydın'da bugüne kadar dar gelirli vatandaşlara 1660 yeni yuva kazandırdıklarını belirten Kurum, "Türkiye Yüzyılı’nın muhteşem şehirleri arasında inşallah parlayacak bu aziz şehrimizi de yatırımlarımızla ihya ediyoruz. Bu anlamda Aydın'ımızda bugüne kadar dar gelirli vatandaşlarımıza 1660 yeni yuva kazandırdık. Konutlarımızı bitirdik vatandaşlarımıza teslim ettik." dedi.

"Aydın'ımıza hayırlı uğurlu olsun"

"İlk Evim İlk İş Yerim" projesi hakkında bilgi veren Kurum, şunları aktardı:

Şimdi yeni bir proje yaptık, projemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi. Projemizi beğendiniz mi? Allah razı olsun. Aydın'ımıza da ilk etapta 3 bin 327 konut inşa ediyoruz. Benim Aydınlı kardeşim kendi konutunu yapsın diye 7 bin konut yapılacak arsayı imarıyla altyapısıyla birlikte hazırlıyoruz ve siz değerli kardeşlerimize arsaları hazırlıyoruz. Sadece bugün için değil emin olun ülkemizin 50 yıllık geleceğini planlıyor, Sayın Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde yaşanabilir bir Aydın için yaşanabilir bir Türkiye için çalışıyoruz. Şehrimize, evlatlarımıza ülkemizin yeşil tapusu bu topraklara, bu beldeye ne kazandırıyoruz inşallah 4 tane millet bahçesi kazandırıyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız oynayacaklar ve buralar bir buluşma mekanı haline gelecek. İnşallah sosyal konutlarımız, millet bahçemiz Aydın'ımıza, Aydınlı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Kurum, bakanlığı süresince de 81 ili 459 kere ziyaret ettiğini vurgulayarak, "Gittim; orada benim vatandaşımın ne ihtiyacı ne talebi varsa belediyelerimizle milletvekilleriyle oturduk konuştuk orada karar verdik. Hiçbir zaman bahane üretmedik, bahanelerin arkasına sığınmadık. Ülkemizi, doğusundan batısına ihya edecek yatırımlarımızı bir bir hayata geçirdik. Başta Aydın'ımız olmak üzere tüm şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)