CHP'den olağanüstü MYK toplantısı

CHP'nin gündeminde Canan Kaftancıoğlu'nun Yargıtay tarafından onanan cezalar var.

CHP MYK, İstanbul'da olağanüstü bir şekilde toplandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantıda, Canan Kaftancıoğlu'nun cezaların onanmasına karşı nasıl bir yol haritası izleneceği üzerine konuşuldu.

Siyaset yasağı AYM'ye taşınacak

Kılıçdaroğlu'nun hukukçu kurmayları, Canan Kaftancıoğlu'na verilen siyaset yasağına karşı Anayasa Mahkemesi yolunun açık olduğunu hatırlatarak başvuru için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Toplantı sonrası açıklama yok

1 saat süren toplantı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapması bekleniyordu.

Ancak toplantı öncesi ve sonrası açıklama yapmayan Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrıldı.

İlerleyen saatlerde Kılıçdaroğlu'nun özel bir üniversitede öğrencilerle bir araya geleceği öğrenildi.

Faik Öztrak kameralar karşısına geçti

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Despot korkaktır. Ama bir o kadar arsızdır. Arsız elindeki güç ile haklıyı suçlu çıkaracağını zanneder.

Despot sözde hukukçuları olmadan hukuk devletini katledemez. Sözde hakimleri olmadan göstermelik davalarını yürütemez. Bugün ülkemizde yaşanan budur. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar hukuk ve adalet diliyle yazılmamıştır. Sarayın birliği, vesayetçi diliyle yazılmıştır.

Dün mağdurum diyen bugün mağrur oldu. Vesayeti altındaki yargıçlara, kendinden olmayanlara gözdağı vermeye kalkıyor.

Muhalefeti engellemeye uğraşıyor. Seçimleri kaybedeceğini anlayan bu kirli vesayetçi anlayış yargı sopasıyla rakiplerini saf dışı etmeye uğraşıyor.

CHP'den olağanüstü MYK toplantısı ViDEO

CHP'den olağanüstü MYK toplantısı

Milletin gerçek gündemini karartıyor. İstanbul İl Başkanı hakkında verilen hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Bu karar millet adına verilmemiştir. Bu nedenle vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüzdür.

Adalet hakkı hak edene vermektir. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar, biz susmayacağız. Tüm demokratik inancımız ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Haksızlığı karşı herkes eliyle, diliyle hiç olmadı kalbiyle karşı çıkmak zorundadır.

Bu haksızlığa karşı susmayan 6'lı masada birlikte olduğumuz siyasi parti genel başkanlarına, bizle dayanışma gösteren Cumhur İttifakı dışında diğer tüm siyasi partilerin genel başkanlarına, barolarımıza Cumhuriyet Halk Partisi olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Demokratik siyasete kasteden vesayetçi sisteme karşı gösterdiğimiz bu dayanışma tarİhe altın harflerle yazılacaktır."

Faik Öztrak kameralar karşısına geçti VİDEO

CHP'den olağanüstü MYK toplantısı

CHP'den olağanüstü MYK toplantısı

CHP'den olağanüstü MYK toplantısı