Çiftçi belgesi nasıl alınır? Çiftçi Kayıt Sistemi belge sorgulama ekranı 2021
ensonhaber.com

Tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar, çiftçilik izin belgesi ile tam kapanma süresinde sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

Çiftçi belgesi aracılığıyla topraklarına gidip işleyebilecek olan vatandaşlar, bu kapsamda çiftçi belgesini kullanacak.

Çalışma izin belgesi e Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e Başvuru ekranından kolayca alınabiliyor.

Çiftçiler, çalışma izin belgesi nasıl alınır sorusunu araştırıyor. İşte Çiftçi Kayıt Sistemi ile izin belgesi sorgulama ekranı..

ÇİFTÇİLER KISITLAMALARDAN MUAF MI?

Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan iş yerleri ve buralarda çalışanlar, Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar yasaktan muaf olacak. Ancak ÇKS belgesi bulundurmak önemli bir koşul olacak.

Çiftçi Kayıt Belgesi'nin amaç dışı kullanılması gibi durumlarda muafiyetlerin giderek artan bir sıklıkla kötüye kullanıldığı göz önünde bulundurularak, bu suistimallerin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından her türlü tedbir alınacak ve yapılacak denetimlerde bu hususların kontrolü özellikle sağlanacaktır.

Çiftçi belgesi nasıl alınır? Çiftçi Kayıt Sistemi belge sorgulama ekranı 2021

ÇİFTÇİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Çiftçi belgesi almak için e-Devlet üzerinden giriş yapılması gerekiyor. Dolayısıyla çiftçi belgesi almadan önce e-Devlet şifrenizi hazırda bulundurmanız gerekecektir.

ÇKS’ye ilk kez kayıt olanlardani istenen belgeler;

Çiftçi kayıt formu Tüzel kişilerden ticaret sicil gazetesi imza sirküleri ve yetki belgesi T.C. kimlik numarasını gösterir bir şekilde nüfus cüzdanı fotokopisi Çiftçi belgesi örneği Tarla, bağ, bahçe vasıflı mülk ya da kira tapusu fotokopisi Ekili alanların muhtar tarafından onaylı formu (C formu) Tarım yapılan alan kira ise kira kontratı Var ise başvuru sahibinin vergi numarasını gösteren belge Kendi arazisi üzerinde tarım yapıyorsa kişinin kimlik fotokopisi, başkasının arazisi ise arsa sahibinin kimlik fotokopisi Kullanılan arazi her kimin üzerine ise o araziye ait tapu kadastrodan alınacak tapu kayıt örneği Döner sermaye yardım belgesi Taahhütname

Çiftçi belgesi nasıl alınır? Çiftçi Kayıt Sistemi belge sorgulama ekranı 2021

E-DEVLET ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ SORGULAMA EKRANI