Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İzmir Kongresi'ne katıldı
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İzmir'de Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Kongrede AK Partililerin ve kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen 13 masum vatandaşımız hakkında kamuoyuna yanıltıcı bilgiler sunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kendisinin talimatıyla CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ziyarette bulunduğunu söyleyen Erdoğan, yapılan operasyon hakkındaki bilgilendirme sonrası, hala PKK'yı aklamaya devam Kılıçdaroğlu için şu ifadeleri kullandı;

"ADAM ZANNETTİM"

Bu zat bugüne kadar yüzüne vurduğumuz onca yalanına rağmen sürekli aynı şeyleri sürdürerek asıl niyetini ortaya koymuştur. Önüne hangi hakikatler konursa konsun kendisine önceden ezberletilen belkide dayatılan çerçeveye sadık kalarak sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.

Öyle ki geçen hafta iki bakanım kendisine gittiler ‘Başkanım ne dersiniz dediler. İsabetli olur dediler’ Ve İçişleri ve Milli Savunma Bakanımı hem İYİ Parti hem de CHP Genel Başkanı’na gönderdim. Gitsinler kendilerini bilgilendirsinler istedim.

Gençler tabi bakanlarım bunu bana söyleyince tabi ben de bu CHP’nin başındakini adam zannettim gitsinler anlatsın dedim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin başındakini adam zannettim İZLE


"HANGİ SORUYU SORARSA CEVAPLAYIN DEDİM"

Haberimiz yok diyorlar ya bizzat gitsinler anlatsınlar istedim. Hangi soruyu sorarlarsa sorsunlar cevaplayın dedim. Bu yapıldığı halde daha sonra Meclis’te sınır aşan bir yapı ile bu iki arkadaşıma edep dışı her şeyi yaptılar.Kemal Kılıçdaroğlu orada bir proje olarak bulunmaktadır. Yanındakiler de o projenin diğer başlıklarıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İzmir Kongresi'ne katıldı

"SENİN DE VEBALİN VAR"

Ordularıyla bu aziz vatanı işgal edemeyeceklerini görenler sinsi yöntemlerle yeni araçlara başvurmuşlardır.
Biz kendi devletinin arkasında duranlarla yol yürüyoruz. Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu; Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı? Diyarbakır'daki terör mağduru anneleri hiç ziyaret ettin mi? Orada neler oluyor haberin var mı? Onurlu bir duruş sergileyerek terör örgütünü kınamak yerine hep devleti suçlayan bu kirli zihniyetin, her masumun katlinde vebali bulunuyor. Senin de vebalin var.

Sizler elinde silahla dolaşan bir gençlik değil bilgisayarı ile dolaşan bir gençliksiniz. Sizler kitapların arasında geleceği hazırlayan bir gençliksiniz. Tebrik ediyorum. Alkışlıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından diğer satır başları şu şekilde;

"İZMİR İNŞALLAH DİRENİŞ MUŞTUSUNU BİZE VERECEK"

Maşallah bu ne güzellik! İzmir İnşallah bir diriliş muştusunu bize veriyor. 2021 ile ilgili bir başka müjdeyi bugün aldığımızı görüyorum.
Kongrelerimizde görev üstlenecek kardeşlerimi tebrik ediyor kendilerine ve yönetimlerine başarılar diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İzmir Kongresi'ne katıldı

"KİRLİ ZİHNİYET KARDEŞLİĞİMİZE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR"

Bugünkü kongrelerimizin Anadolu’nun en batısındaki İzmir’de ortasında Nevşehir’den en doğusundaki Hakkari’ye uzanan bir hatta Türkiye’yi kucaklayarak gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin bu büyük zenginliğini hazmedemeyenler milletimizi parçalamak için her dönemde bizimle uğraşmıştır. Aynı kirli zihniyet bugünde birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize saldırmayı sürdürüyor.

"TERÖR İŞTE BUNUN EN ÖNEMLİ ARACIDIR"

Bu saldırı kimi zaman orduları doğrudan topraklarımızı işgal girişimi olarak teşkil etmiştir. İzmir’in işgali ile başlayan anadolu’da bizi esir alma hatta mümkün olursa esir alma hevesi hüsranla son bulmuştur. İstiklal harbinde Sevr’i paçavraya çeviren milletimiz Anadolu’daki varlığını perçinlemiştir.
Orduları ile bunu başaramayacaklarını anlayanlar yeni araçlar devreye sokmuştur. Terör işte bunun en önemli aracıdır.

"EKONOMİDE TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR"

Ekonomik saldırı altında olan Türkiye’nin salgınla birlikte uluslararası dalgalanmaya karşın tedbir alması gerekiyordu.
CHP’nin bu izahlara rağmen aynı şeyleri aynı teraneyi sürdüreceğinden şüphemiz yok. Bizim muhatabımız millettir. Sözümüz de milletedir. Tayyip Erdoğan’a ailesine çalışma arkadaşlarına saldırarak bizi hedeften uzaklaştırabileceklerini sananlara diyoruz ki size buradan ekmek çıkmaz gidin başka kapıya.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İzmir Kongresi'ne katıldı

"BENİMLE PROJEDE YARIŞIN"

Eğer milletten size iktidar yolunu açmasını istiyorsanız. Bizimler vizyonda, projede, yatırımda, icraatta yarışın.

Eğer bu iddiaları kağıt üzerinde bile projelendiremiyorsanız çekilin bu ülkenin önünden bıktık sizden, bıktık. Dikili bir taşınız yok ya. İnanın sorun bunlara büyükşehirlerde su problemini aşmak kimin görevidir. İnanın Kılıçdaroğlu’nun bundan bile haberi yoktur.

"SU ALLAH'IN NİMETİ VERECEKSİN"

Su Allah’ın nimeti vereceksin. Ve biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suyunu DSİ kanalıyla biz verdik. Büyükşehir yapamadı bunu biz dedik ki her ne kadar İzmir bize oy vermiyorsa yapalım bunu işte bizim anlayışımız bu.
Biz hedefte projede kendimizle yarışmayı sürdüreceğiz demektir.

"KARABAĞLARIN HALİNİ GÖRDÜK"

Şimdi Havaalanından gelirken Karabağlar’ın halini gördük. Eşime onu söyledim. Bu güzel İzmir’e böyle bir yapılanma yakışıyor mu? Bu gecekonduları bu kaçak yapıları niçin ele alıp da düzenlemiyorsunuz. Yapmazlar, yapamazlar çünkü bunlar bizim gibi dertli değil. Türkiye’nin en güzel şehri belediye hizmetlerinde ilk 10’a bile giremiyorsa durup düşünmek lazım.

"BAY KEMAL 35 YILDIR BURAYI SİZ YÖNETİYORSUNUZ"

Daha geçenlerde İzmir’de her tarafı sular bastı mı? Benim milletim ekranda bir hanımefendi Bay Kemal’e 35 yıldır burayı siz yönetiyorsunuz 35 yıldır burayı siz yönettiğiniz halde bu alt yapı neden yapılmadı diye soruyor.
Bugün salgından teröre kadar pek çok sıkıntıya karşı dimdik ayaktaysak geçtiğimiz 18 yılın kazanımlarına borçluyuz.
Deprem konutlarını yıl sonuna kadar bitiriyoruz.

"KAYYUM ATAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Üretimin durduğu, Kandil'e devletin verdiği paranın gönderildiği, hizmetin olmadığı yerlere bugün de yarın da kayyum atamaya devam edeceğiz.
PKK’lı teröristlerin hakkını savunmak için dünyayı ayağa kaldırmayı bilirler, FETÖ’cülere destek vermek için yürümeyi de bilirler. İş ülkenin ve milletin hakkını savunmaya gelince de bizim işimiz karşı çıkmak bunu kendi söylüyor.

"ÜLKEMİZ GÜÇLÜ OLANA KADAR DURMAK YOK"

Halbuki dünyanın neresine giderseniz gidin milli konularda siyaset tek yürek tek bilek olarak hareket eder. Muhalefetin kendi çıkarları için böyle saldırdığı görüntüye Türkiye’den başka hiçbir yerde karşılaşmazsanız. 
Ülkemizi güçlü yapma hedefimizi hayata geçirene kadar bize durmak duraksamak yok.

"EYÜP KADRİ KARDEŞİMİZİ ADAY GÖSTERİYORUZ"

Bir başka güzel haberi de daha sizlerle paylaşmak istiyorum. AK Parti genel merkez gençlik kollarımızın 15 Mart’ta yapılacak 6. Olağan Büyük Kongresi’nde Başkanlığı’na İzmir Gençlik Kolları Başkanımız Eyüp Kadri İnan kardeşimizi aday gösteriyoruz. Kendisi lise yıllarından beri çekirdekten yetişme bir kardeşimizdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İzmir Kongresi'ne katıldı