Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Havalimanı'nı havadan inceledi
ensonhaber.com

Türkiye bir mega projesine daha kavuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat'ta Adana'da yaptığı konuşmada Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bu yıl içinde açılacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, “Mevcut havalimanımıza ek olarak (Adana Şakirpaşa Havalimanı) Çukurova Uluslararası Havalimanımızı da bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete sunuyoruz.” demişti.

Bu yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanmıştı: Hedef yıllık 9 milyon yolcu

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı kapsayan Çukurova bölgesinin dünyaya açılan kapısı olacak Çukurova Uluslararası Havalimanı'yla ilgili çalışmalar sürüyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde toplam 8 milyon metrekare alana kurulan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda ilk hedef ise yıllık 9 milyon yolcu.

Seçimlere sayılı günler kala mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son durağı Mersin oldu.

Devam eden çalışmaları inceledi, bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'de vatandaşlarla buluşmadan önce Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı havadan inceledi.

Erdoğan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Diğer havaalanlarından farklı olacak

Öte yandan Çukurova Uluslararası Havalimanı, diğer havalimanlarından farklı olarak geniş iç bahçeleriyle de dikkat çekecek.

Zengin peyzaj alanları ve iç bahçelerde portakal, limon, mandalina, turunç, zeytin ve palmiye ağaçlarıyla misafirler mevsimler boyunca renkli bir deneyim yaşayacak.

Çukurova Havalimanı, enerji verimliliği başta olmak üzere çevre dostu uygulamalarıyla da fark yaratacak.

Binalarda bulunan ısı geri kazanımlı iklimlendirme sistemleri ve pompalarda kullanılan frekans konventörlü panolar, enerji kaybını minimuma indirirken, bölgenin güneşlenme süreleri ve güneş verimliliğinden yararlanmak amacıyla projede güneş enerji sistemleri kullanılacak.