Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz harekete geçmiştir
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş olan felakete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, şu ana kadar yüzlerce can kaybedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında tüm imkanların seferber edildiğini aktardı.

"Tüm imkanlar seferber edildi"

"Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz tüm imkanları derhal seferber etmiştir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti;

TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet çalışmalarında eğitime sahip kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Halihazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz bir şekilde sürüyor.

Biz de depremin yaşandığı andan itibaren gerek bölgedeki gerek Ankara'daki arkadaşlarımızla iletişime geçerek takibe aldık. Bakanlarımız deprem bölgesindeki şehirlere giderek çalışmaları yerinde koordine etmeye başladılar. Ülkemizin 4 bir yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri sevk edildi sevk ediliyor. Gönderilen yardım ve arama kurtarma ekiplerine vatandaşlarımız da yardımcı oluyor.

Ölü sayısı bin 14 oldu

Bir diğer yandan depremin acı bilançosu her geçen saat yeniden güncelleniyor.

Gelen son revizeye göre, ölü sayısı bin 14'e ulaşırken, 7 bin 3 vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldığı. Depremde son verilere göre 2 bin 824 bina yıkıldı.