Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekimde Angola'ya gidiyor
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Angola ile 10 yeni iş birliği anlaşması imzalandı.

İmzaların ardından kameraların karşısına geçen liderler, iki ülkenin arasında atılabilecek adımlar hakkında konuştu.

EKİM AYINDA ANGOLA'YA ZİYARET

Erdoğan, Angola ile ilişkilerin geliştirileceğini belirterek ekim ayında Angola'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Lourenço ile geleceğe yönelik atacağımız adımlarda Angola rastgele bir ülke değil. 33 milyon nüfusa sahip, bizim de 84 milyon nüfusumuz var. Topladığımız zaman 117 milyon nüfus eder.

Yüzölçümüne baktığımız zaman 1 milyon 246 bin kilometre kare. Bizimkiyle beraber iki ülke 2 milyon kilometre kare yüzölçümüne sahip. Dolayısıyla müşterek yapılabilecek çok şey var. Kendileri iş adamlarımızla bir araya gelecekler. Altyapı üstyapıya yönelik birçok konuyu muhataplarıyla görüşecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekimde Angola'ya gidiyor VİDEO

"SAVUNMA SANAYİSİ, SAĞLIK VE TURİZMDE NELER YAPABİLİRİZ YERİNDE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Biz de BM Genel Kurulu'ndan sonra iade-i ziyarette bulunmak için Angola'ya gideceğiz. Ağırlıklı olarak savunma sanayine yönelik, turizmde, sağlıkta, sağlık turizminde neler yapabiliriz bunları yerinde değerlendirmek istiyoruz.

Değerli dostum Lourenço ile birçok adımları atacağımıza inanıyorum. İlk etapta mutabakatımız ticaret hacmini 500 milyon dolara ulaştırmak. Afrika'da ne tür sıkıntılar yaşanıyor, uzaktan da olsa takip ettik biliyoruz.

Tüm Angola halkına selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bu seyahatin yarın iş adamları görüşmesiyle zirve yapacağına inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekimde Angola'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekimde Angola'ya gidiyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)