Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ’a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Bosna Hersek ziyaretinin tamamlamasının ardından Karadağ’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Podgoritsa Havalimanı'nda Karadağ Başbakan Yardımcısı Dritan Abazoviç, Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic, Devlet Protokolü Başkanı Simeon Raoniç, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Miodrag Radoviç ve Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan ile Büyükelçilik görevlileri tarafından karşılandı.

MAKAM ARACININ İNİŞİNDE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan için, Çetinye'deki Cumhurbaşkanlığı Rezidansı'nda tören düzenlendi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracından inişinde karşıladı.

TÖREN KITASINI SELAMLADI

İki Liderin tören alanındaki yerlerini almasının ardından, ülkelerin milli marşları çalındı. Cukanoviç ile tören kıtasını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da VİDEO


BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Heyetler arasında gerçekleşen tanışmanın ardından aile fotoğrafı çekildi.

Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı

Tören sonrası iki Lider, heyetleriyle görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

“GÜNCEL MESELELERİ ELE ALACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında, "Dost ve müttefik Karadağ'a ilk resmî ziyaretimi gerçekleştirecek olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Ziyaretim sırasında Karadağ Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan'la görüşmelerde bulunacağım. Bu görüşmelerde ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gündemi meşgul eden güncel meseleleri ele alacağız. Özellikle Kovid-19 salgını sonrası ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında iş birliğimizin ilerletilmesi hususunu muhataplarımla istişare edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

OSMANLI ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Tuzi şehrinde Sultan Fatih döneminde inşa ettirilen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Nizam Camisi ile buradaki Osmanlı Şehitliği'ni de ziyaret etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)