Cumhurbaşkanı Erdoğan, subay ve astsubay mezuniyet töreninde
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi şahsiyetlerimiz arasında ayrım yapmadığımız gibi, zaferlerimiz arasında da ayrım yapmadık, yapmıyoruz." dedi.

"ZAFER GÜNLERİMİZİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNLERİ HALİNE GETİRMEKTE KARARLIYIZ"

Erdoğan, "Zafer günlerimizi ayrışmanın değil 84 milyon olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin vasıtası haline getirmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamını da değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları aktardı:

"Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamı Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat etmiştir. Türk ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak yüzde 21,7 büyüyerek, dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan diğer açıklamaları şöyle:

"EVLATLARINIZLA NE KADAR İFTİHAR ETSİNİZ AZDIR"

"Mezuniyet heyecanlarını paylaştığımız eğitimlerini başarıyla tamamlayan 462 subayımız ile 2 bin 751 astsubayımızın her birini tebrik ediyorum. Sizleri en donanımlı şekilde yetiştiren, ailelerinize, hocalarınıza ve komutanlarınıza şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum. Sizler ne kadar güzel anne ve babalarsınız. Evlatlarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır.

"SİZİN AZİMLİ ÇALIŞMALARINIZLA NETİCE ALDIK"

Sel bölgesinde evlerin çatısındaki vatandaşlarımızı helikopterlerle kurtarıp güvenli bölgeye götüren kardeşlerimizle iftihar ediyorum. Kastamonu'da, Sinop'ta sizin azimli çalışmalarınızla netice aldık. Şimdi 3 bin 213 yeni personelle jandarma ve sahil güvenliğimiz daha da güçlenmiştir. 180 bin metrekare alana yayılan fakülte binalarımız her açıdan göz dolduran son teknoloji ile donatılmıştır. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin göz bebeği olan bu kurumları güçlendirmek için desteklemeye devam edeceğiz."