Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Al Nahyan telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefon görüşmesinde, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı süreçte yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Al Nahyan telefonda görüştü
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim'de başlayan olaylarda tansiyon yükseliyor... 

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği sızma harekatı ve füze saldırıları sonrası İsrail, Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. 

Öte yandan Türkiye, sivil kayıpların önüne geçebilmek adına diplomasi trafiği sürdürüyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği hakim. 

İsrailli 3 rehine serbest bırakıldı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İsrailli rehineler için Hamas ile müzakere yürütülüyordu.

Katar merkezli Al Jazeera'nın haberine göre, Kassam Tugayları, çatışmalar sırasında esir aldığı bir Yahudi yerleşimci kadınla çocuklarını serbest bıraktı. 

Erdoğan ve Nahyan görüştü 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yeni görüşme daha gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü.

Görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı süreçte yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Uluslararası kamuoyu vurgusu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan ile görüşmesinde, İsrail-Filistin geriliminin sonlandırılmasının, uluslararası kamuoyunun atacağı müspet adımlarla mümkün olabileceğini ifade etti.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi