Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'da coşkulu karşılama
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan burada tören alanında toplanan binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı vatandaşları selamladıktan sonra hitabına başladı.

Başörtüsüne anayasal güvence

Erdoğan burada Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısıyla başlayan tartışmalara değindi.

Cumhurbaşkanı bu kapsamda Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü yasal güvenceye alma teklifine karşı anayasal güvence teklifini gündeme getirmiş ve çalışmalar da başlatılmıştı.

"Anayasa çalışmamıza bakalım gelecek mi"

Konuya ilişkin, "Sunacağımız teklif yeterli çoğunluk sağlanarak kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır." ifadelerini kullanan Erdoğan Anayasa çağrısını yinelerken, Kılıçdaroğlu'na bir çağrı daha yaparak referandum seçeneğini gündeme getirdi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü için referandum çağrısı VİDEO

Başörtüsü için referandum çağrısı

Erdoğan, "Hatta şunu da yapabiliriz; İlk defa Malatya'da açıklıyorum. Öyle mi? Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim. Kararı millet versin. Türkiye yüzyılı bu tür tartışmaların aşıldığı yeni bir devrin adı olacaktır. dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'da coşkulu karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'da coşkulu karşılama VİDEO

"Yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük"

Erdoğan'ın başörtüsü konusunda yaptığı açıkalmalardan satır başları:

"CHP Genel Başkanı milletimizin kabuk bağlamış, başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. Bu tartışma vesilesiyle milletimizin sahip olduğu tüm haklar gibi başörtüsü özgürlüğünü de hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük.

Biz kadınlarımızı başı açık veya kapalı diye sınıflandırmadık. Birileri bunu aşabilmiş değil. Bay Kemal senin yanındakiler üniversitelerimizde ikna odaları kurdular. O yavrularımızın başörtülerini başlarından çekerek aldılar. Bu ikna odalarında hesaba çektiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'da coşkulu karşılama

"Bay Kemal siz busunuz. Sizin ciğerinizi iyi biliriz"

Benim kendi kızlarım imam hatip okulu öğrencisi olduğu halde imam hatip okuluna girme konusunda sıkıntıya düştüler. Ben kızlarından birisini müdürü arkadaşım olan imam hatip okuluna gönderdim.

İstanbul'dan başka şehre. Çünkü zulmediyorlardı. Bay Kemal siz busunuz. Sizin ciğerinizi iyi biliriz. Artık bunları yapamıyorsunuz. Devletin tüm kurumlarında başı açık, örtülü ayrım var mı?

"Bu anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz"

Kızlarımızın ve hanım kardeşlerimizin gönüllerini rahatlatmak için başörtüsü özgürlüğünü anayasa güvencesi altına alalım. Bakalım gelebilecek mi? Biz hazırlıkları yaptık. Bu anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz. Maksat tüm milletimiz bunu görsün.

Yandaşlarını da tanısın, altılı masayı da tanısın. Hayati bir diğer konu olan sapkın akımların dayatmalarına karşı bir anayasa değişikliğini hazırladık. Meclis'e sunulan teklif kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olur. Aksi yönde bir durum olursa ülkemizi sivil, özgürlükçü anayasaya kavuşturma mücadelemizi seçimden sonra sürdüreceğiz."

Karşıma çık çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Ya aday olup bizim karşımıza çık ya da adayın kimse onu bilelim" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye'yi her alanda ne kadar değiştirirsek değiştirelim. Ülkemizdeki muhalefet zihniyeti ve üslubuyla eski Türkiye'de takılıp kaldı. Samimi olarak üzüntü duyuyorum. Baktık kendi başlarına aday çıkaramayacaklar biz önlerini açalım dedik, hodri meydan seçimde karşımıza çık dedim. O ne anlamış biliyor musunuz, sanki ben ona televizyona çık dedim.

Biz meselenin aslını biliyoruz. Siyaset yürek, vizyon ve hepsinden önemlisi cesaret işidir. Ya aday olup bizim karşımıza çık ya da adayın kimse onu bilelim. Daha kendi adaylığını ilan etme veya adayını söyleme iradesinden mahrum olanlar Türkiye'nin hangi meselesine çözüm getirirler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'da coşkulu karşılama