Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya aday belirleme önerisi
ensonhaber.com

Türkiye'de seçimler için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aylar öncesinden büyük bir coşkuyla sahalara inmişken, muhalefet cephesinde ise sessizlik sürüyor.

Bu sessizlik sürerken son günlerde 6'lı masa kendi adaylarını belirlemek yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına yönelik eleştiriler ortaya attı.

Muhalefet cephesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki dönem Cumhurbaşkanlığı yaptığını ve bir daha aday olamayacağı söyleminde bulundu.

"Centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı"

Denizli'de AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6'lı masanın içindeki aday krizine değindi.

Aday belirleme konusunda öneride bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar karşımıza isim çıkarmak yerine bize sataşıyorlar. Bizimle siyaset sahnesinde mücadeleye cesaret edemedikleri için 15 yıl önceki '367vari' hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye gayret ediyorlar. Her hafta yeni bahaneyle kaçınılmaz akıbeti saklama yoluna gidiyorlar. Hangi siyasi hokkabazlığı denerse denesinler mızrağı çuvala sığdıramazlar. Siyasi ayak oyunlarından medet ummak yerine 14 Mayıs'ta bizimle sandıkta centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı olacaktır. Eğer bu kadarını da beceremiyorlarsa, ülkenin her meselesini çözmüş bir parti olarak elbette kendilerine yardımcı olmaya çalışırız. Ama her şeyi de bizden beklemesinler. Madem binalarına siyasi parti tabelası asmışlar, bu kadarını da bir zahmet kendileri yapsınlar. Şaka bir yana maalesef, karşımızdaki hazin manzara budur."

"Mandacılara da 'Yeter söz milletindir" diyeceğiz"

Türkiye, 14 Mayıs'ta en kritik seçimlerden birini yaşayacak. Sandığa gittiğimizde sadece kirli manşetleriyle Türk siyasetini dizayn etmek isteyenlere değil, mandacılara da "Yeter söz milletindir' diyeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda ötekileştirmeye, ayrıştırmaya, insanımızı hor görmeye yer yoktur. Bizde asla ayrımcılık yoktur."