Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevaplaması için 10 tane soru yöneltti.

Kılıçdaroğlu'na Türkiye'nin içerde ve dışarıdaki gündemiyle ilgili çeşitli sorular soran Erdoğan, CHP Lideri'nden samimiyetle cevaplar beklediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'na peş peşe sorular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na sorduğu sorular şu şekilde:

"1- PKK’dan YPG’ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, DHKP-C’den TİKKO’ya, FETÖ’den DEAŞ’a tüm terör örgütlerinin siyasi uzantılarını, medya destekçileri, yurt dışındaki bağlantılarını lanetliyor mu lanetleniyor mu?

2- Türkye'nin PKK-YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatları destekliyor mu, desteklemiyor mu?

3- İsveç ve Finlandiya'ya karşı kendi devletinin izlediği politikanın yanında mı, değil mi?

4- Akdeniz ve Ege'de, sınır hattında kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarında Türkiye'nin yanında mı, değil mi?

5- Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşın sürdürdüğümüz mücadeleye ilkesel düzeyde destek veriyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru

"Siyaseti ülkenin ve milletin çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?"

6- Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp, siyaseti ülkenin ve milletin çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?

7- Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak ve onaylatmak yerine, kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi?

8- Bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri sembolleri birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?

9- Partisi içinde her türden terör destekçisini, tacizciyi, tecavüzcüyü, hırsızı tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

10- Yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Olmayacak mı?"

"Sorulara cevap veremezse gavurun kılıcını çalandan adam olmaz demeye devam edeceğiz"

Erdoğan sorularının ardından son olarak, "Bu soruları uzatmak mümkün. Biz sadece bu kadarına vereceği cevaplara razıyız. Eğer bu soruların cevaplarını milletimizin huzurunda amasız fakatsız lakinsiz açık bir şekilde verirse kendisiyle ilgili tutumumuzu gözden geçireceğiz. Aksi takdirde yalancıdan siyasetçi olmaz demeye, yalancıdan genel başkan olmaz demeye, gavurun kılıcını çalandan adam olmaz demeye, kendi ülkesini başkasına şikayet edenden vatandaş olmaz demeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru