Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklama
AA & Ensonhaber

Avrupa ülkeleri, Kur'an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan'a gösterilen tepkileri bahane göstererek İstanbul'da bulunan başkonsolosluklarını art arda geçici süreyle kapattı.

Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Kanada, Belçika, Fransa ve İsviçre güvenlik sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. ABD ve İngiltere ise Türkiye'de terör eylemi olabilir bahanesiyle vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

Bu gelişmelerin ardından harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, 9 ülkenin büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Elçilerle yapılan toplantıda "Tehdit var mı" diye sorduklarını ancak cevap alamadıklarını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Kapatmalar maksatlı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 9 ülkenin konsolosluklarını kapatması soruldu

Aydın Gençlik Buluşması programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bu konu hakkındaki düşüncesi soruldu.

"Kabine toplantımızda gerekli kararları alacağız"

Bir öğrencinin "Seçim dönemine girdik. Bazı ülkelerin konsoloslukları kapatıldı, ardından terör uyarıları geldi. Bir şeylerin amaçlandığı belli. Ne yapılmaya çalışılıyor?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bunların hepsi şu anda zamana oynuyorlar. Geçenlerde Dışişleri Bakanlığımız bunların hepsini çağırdı, bunlara gereken ültimatomu verdi. 'Eğer bu tür şeyleri devam ettirecek olursanız, bunun hesabını ağır ödersiniz' dedi. Ve öyle zannediyorum ki pazartesi günü Kabine Toplantımız var. Orada da gerekli kararları alacağız"