ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in 7 Ekim'de başlayan Gazze saldırılarına karşı tutumunu açıkça ortaya koyan tek lider.

Gazze'de bir soykırımın yaşandığı ve akan kanın bir an önce durması gerektiğini her seferinde vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye yardım elini de uzattı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yeniden değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tarihe adını "Gazze Kasabı" olarak yazdırdığını vurguladı.

"Babalarına yavrularının parçalarını toplattılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti;

Gazzeli kardeşlerimiz 7 Ekim’den beri insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Camileri bombalandı, okulları harabeye çevrildi. Sığındıkları mülteci kampları bilinçli şekilde hedef alındı. Göç eden sivillerin üzerlerine yollarda bombalar yağdırıldı. Sabiler hunharca katledildi. Babalarına yavrularının parçalarını toplattılar.

"Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze Kasabı olarak yazdırmıştır"

Gazze cehennemi yaşadı. 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. İnsanlık tarihine kara birer leke olarak geçen her türlü zulmü yaptılar. Yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. 35 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz yaralandı. İsrail hukuk önünde hesap verecek. Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze Kasabı olarak yazdırmıştır. Esir takaslarını insanı arayı akan kanın durdurulması bakımından müspet bir gelişme olarak görüyoruz.

"Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor"

İyice köşeye sıkışan Netanyahu’nun çok kan dökmesinin önüne mutlaka geçilmelidir. Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor.

"Tek bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına izin vermeyeceğiz"

Müslümanlara yönelik nefret suçlarının cezasız kalmasından başka senaryolar devreye giriyor. Bir Müslüman sorunu icat edilmeye çalışılmaktadır. Tek bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına izin vermeyeceğiz.

"İkinci gemimiz bugün yola çıkıyor"

Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Toplam 1500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci gemimiz bugün (Gazze'ye) yola çıkıyor. Gazze'deki vatandaşlarımızın tahliyesini de büyük ölçüde tamamladık. İnşallah bundan sonra girişimlerimiz çok boyutlu olarak sürecektir.

"Yunanistan ile ihtilaflarımız dün de vardı yarın da olacak"

7 Aralık'ta yapmayı planladığımız Yunanistan seyahatimizin ülkelerimiz arasında yeni sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum. Komşumuz Yunanistan ile ihtilaflarımız dün de vardı yarın da olacak. Bu ihtilaflardan çıkar sağlama peşinde koşanlar da olacak. Ama bu gerçek aynı denizi aynı coğrafyayı paylaşan iki komşu ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına asla gelmiyor.

Merkez Bankası rezervlerimiz ilk kez 134,5 milyar dolara çıktı

Merkez Bankası brüt rezervlerimizin Eylül 2014'ten bu yana ilk kez 134,5 milyar dolara çıktığının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Meclis'e sunduğumuz yeni kanun teklifinde pek çok düzenleme yer alıyor.

"4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5'er bin liranı yatıracağız"

Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirdiğimiz 5 bin lira ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödememizi yapacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5'er bin lirayı yatıracağız.

"Bu sapkın sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır"

İstanbul Sözleşmesi'ni dillerine dolayanların amacı toplumsal yapımızı çökertmektir. LGBT... Bu sapkın sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir. Biz meydanı bunlara bırakmayacağız.

"Vatandaşlarımıza toplam 87 milyar liralık doğrudan destek sağlamış olduk"

Ücretsiz doğalgaz desteğimiz sürüyor. Nisan ayından beri konutlardaki mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen doğalgaz tüketiminin faturalardan düşüyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımıza toplam 87 milyar liralık doğrudan destek sağlamış olduk. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz.

"Muhalefetin gündeminde bolca ayak oyunu kimin kimi hançerlediği var"

Bizim gündemimizde sadece ülkeye millete hizmet var. Muhalefetin gündeminde ise bolca ayak oyunu kimin kimi hançerlediği var. Muhalefet cenahında son dönemde yaşanan gelişmeleri üzülerek seyrediyoruz. Ne Türk siyaseti ne de Türk demokrasisi böyle bir manzarayı asla hak etmiyor.

"CHP genel başkanlık koltuğunda oturan şahıs değişti ama siyaset yapış tarzında değişiklik olmadı"

Milletimiz iktidarı denetleme görevi verdiği muhalefetin pembe dizileri aratmayan hançer siyasetinden artık bıktı usandı. Vatandaş bunların bırakın oy vermeyi adlarını duymak bile istemiyor. Şimdi de devletin bakanlıklarını ona buna dağıttıkları gizli mutabakat konusunda 'Haberimiz yoktu.' diyerek yer aldıkları kirli pazarlıklardan kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. CHP'de genel başkanlık koltuğunda oturan şahıs değişti ama siyaset yapış tarzında değişiklik olmadı. Figüranlar dışında hiçbir şey değişmedi. Sahne önündekiler yenilendi.

"Bizdeki muhalefetten ne köy olur ne kasaba"

Kabine üyelerimize özenip kendilerince bazı atamalar yapmışlar. Bunların ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olma sevdasını 14-28 Mayıs seçimlerinden hatırlıyoruz. O zaman da erken gaza gelip kendilerini komik duruma düşürmüşlerdi. Hızlarımıza yetişebilirlerse bizden öğrenecekleri çok şey var. Bizdeki muhalefetten ne köy olur ne kasaba.