Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 99 depreminden sonra söylediği sözler
ensonhaber.com

Türkiye'de deprem felaketinin acısı hala çok taze.

11 ilimizi etkileyen deprem büyük yıkıma neden oldu.

Bölgeye yardımlar yağarken şehirleri yeniden aya kaldırmak için birlik içinde bir çalışma için Türkiye tek yürek olmuş durumda.

14'üncü günde, arama-kurtarma ekipleri canla başla mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmedi.

Muhalefet cephesi siyaset peşinde

Milyonlar afet bölgelerinden gelecek güzel haberlere odaklanırken, muhalefet partileri deprem üzerine siyaset yapmayı sürdürüyor.

Özellikle bölgeye giden siyasi parti liderleri henüz acılar tazeyken bölgeden yaptıkları açıklamalarla siyasi propaganda derdine düştüler.

Sosyal medyada bu süreçte paylaşılan dezenformasyon haberleri milleti en zorlu gününde yanıltıcı haberlere ulaşmasına sebebiyet verdi.

99 depremi üzerinden algı çalışmasına soyundular

Son olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 99 depremi sonrası ziyaret ettiği Kızılay çadırı üzerinden kirli bir propaganda çalışması başlatıldı.

Asılsız söylemler dolaşıma sokuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem deprem bölgesine ziyaretinde "Nerede bu devlet" şeklinde cümleler kurduğu gibi asılsız söylemler dolaşıma sokuldu.

Fakat gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

"Şimdi birlik zamanı"

22 Ağustos 1999 tarihindeki bir gazetede yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon hükümetine yönelik eleştirilere "Şimdi birlik zamanı, bu felaketi atlatalım öyle konuşuruz" dediği ortaya çıktı.