Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması
AA & Ensonhaber

Partisinin Meclis'teki grup toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İl kongreleriyle ilgili bilgi vererek açıklamalarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 haftada yapılan 27 kongrenin bugün tamamlandığını söyledi.

AK Parti'nin 18 yılda gerçekleşen 15 seçimden de başarı ile çıkmasının sırrının millet ile gönül bağı kurmaktan geçtiğini söyleyen Erdoğan, iktidar süresince yapılan projelerle ilgili bilgi verdi.

"VEFA BORCUMUZU, ÜLKEMİZİ İYİ YERLERE GETİREREK ÖDÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"AK Parti'nin 18 yılda 15 seçimden başarı ile çıkmasının sırrı milletimiz ile olan gönül bağıdır. AK Parti'yi bugünlere getiren milletimizdir. Biz de vefa borcumuzu ülkemizi daha iyi noktalara getirerek ödemeye çalışıyoruz.

Eski Türkiye'de yaşamamış, o sıkıntıları çekmemiş, o baskılara maruz kalmamış gençlerimize o günleri anlatmakta zorlanıyoruz. Ülkemizin ekonomide çağ atladığını mukayeseli olarak anlatmak şarttır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"MİLLETİMİZ, SEÇİM GÜNÜ KARNEMİZDE NOTUMUZU VERİYOR"

Bu şekilde görevlerimizi hakkı ile yerine getirdiğimizde ülkemizin, Cumhur İttifakı'nın ve AK Parti'nin önünde durabilecek bir güç yok. Milletimiz her birimizi teker teker takip ediyor, karneyi dolduruyor. Seçim günü karnemizde notumuzu veriyor. Görevlerimizi hakkı ile yaptığımızda karne günü başımız dik, alnımız açık olarak ayrılabiliriz.

Türkiye'nin önünde hepimiz için yapılacak çok iş var. Yürütmede bizim, yasamada sizin işiniz var. Ülkemizi güven ve istikar ikliminde hedeflerine ilerletebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

"REFORM PAKETLERİ MECLİSE SUNULACAK"

Yakında hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz reform paketlerini Meclis'imizin takdirine sunmaya başlayacağız. Ülkemizi 2023 ve sonrasına taşıyan köklü düzenlemeler içerdiği görülecektir. Reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız.

Bizden başka gelecek tasarlayan yok. Tek vaatleri Tayyip Erdoğan'ı indirmek olanlara bu millet iktidarı vermez. Küresel siyasi değişim sürecinde, Türkiye'yi nereye getireceğini söyleyemeyen, kadroları kifayetsiz, yoldaşları şaibeli hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz. Bizler tüm şeffaflığımız ile milletimizin huzurundayız.

"YAZA KADAR 20 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK"

Dün Elazığ'da sayısı 8 bini bulan deprem konutlarının teslimine katıldım. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutarak bir yılda konutların önemli bölümünü teslim ettik. Yaza kadar 20 bin konutun tamamını hak sahiplerine vermiş olacağız.

GAP'ın en önemli bölümlerinden biri olan Silvan projesi 8 önemli barajı ve 23 sulama tesisini kapsayan dev bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi için önemli bir eşiği geride bıraktık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

YENİ PROJELERLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile 12 Ocak'ta buluşarak, samimi düşüncelerimizi kendileri ile paylaştık. Aynı günün sabahında ise Türkiye Geleneksel Spor Federasyonu'nun salon açılışında buluştuk.

Uydu Teknolojileri Haftası etkinliğine katıldı. 5A uydumuzun uzaya çıkışının mutluluğunu arkadaşlarımız ile paylaştık. Uydumuz uzaydaki yolculuğuna, belirlendiği şekilde devam ediyor. Elazığ ile Malatya'yı birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü'nü yeni yılın ikinci gününde açtık. Kendi grubunda dünyanın 4'üncü büyük eseridir.

RESİM VE HEYKEL MÜZESİ AÇILIŞI

30 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri'ni takdim ettik. Ödül alanları bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Kabinemiz son toplantısını 28 Aralık'ta yaptı. Aynı gün Resim ve Heykel Müzesi'nin açılışını da gerçekleştirdik.

LİTYUM TESİSİ

Milli aracımız TOGG'un pillerinde kullanılacak lityumu, lityum tesisinden sağlayacağız. Bunların yanında pek çok hükümet ve devlet yetkilisi ile görüşmeler ve kabuller gerçekleştirdik.

Görüldüğü gibi her günümüzü milletimiz için dolu dolu geçirmeye devam ediyoruz. Milletimiz ve ülkemiz için sorumluluk hisseden herkesten isteğimiz görevini hakkı ile ifa etmesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

CHP'DEKİ TACİZ VE TECAVÜZ VAKALARI

Son grup toplantımızda CHP'nin yalanları, iftiralarını söylerken, Mevlana'nın 'içinde ne varsa dışına o sızar' sözüne atıfta bulunmuştum. Son 1 aydır yaşanan her gelişme CHP'nin içindeki curufun ne durumda olduğunu göstermiştir. CHP, içindeki hırsızlık, taciz, tecavüz ve arsızlığı bastırmak için bizlere yönelik eleştirilerin artırmıştır. Hesap soracakları yerde işi pişkinliğe vuruyorlar. Mahkemelerce kanıtlanmış şeyleri tekrarlayanlara pişkin denmez de ne denir?

Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanları, kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle izliyoruz. Biz bu zatları halkın içinde görmedik. Ama biz her zaman olduğumuz gibi milletimizin içindeyiz.

MİLİTAN TARTIŞMALARI

Bu ara bir militan lafı tutturdu gidiyorlar. Bunlara göre Cumhur ittifakı ve AK Parti tepeden tırnağa militan. Aslında bunlara göre milletin kendilerine oy veremeyen yüzde 75’in tamamı militan. Bu anlayışa göre CHP’ye oy vermeyen hiç kimse şeref, onur namus sahibi olma hakkına da sahip değildir. Nitekim militan dedikleri kesimlere ağızlarını köpürte köpürte bu ithamları yöneltiyorlar.

ERKEN SEÇİM

Erken seçim diyorlar sabrın varsa Haziran 2023’e kadar bekleyeceksin Bizim yapacak daha çok işimiz var.

YARGI TARTIŞMALARI

Şunu tekrar hatırlatıyorum. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi. Bu ülkenin yargısı var. Ve kendilerine hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile. Herkes davasını açmalı. Bu memleket sahipsiz değil. Gereği yapılmalıdır. Milletimiz mahalle yanarken kendi kısır hesaplarının peşinde koşanlarının hesaplarını kökten dürene kadar biz de mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

CHP’nin başındaki zata ve şürekasına cevap vermek için harcadığımız her nefesi israf olarak görüyoruz.

TÜGİK YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Ülkemizin içinden geçtiği şu kritik dönemde, hükümetimize, ekonomimize verdikleri destek için TÜGİK yönetimine teşekkür ediyorum. Daha önce de DEİK ile görüşmüş, neler yapabileceğimizi konuşmuştuk.

Geçtiğimiz yılı 169.5 milyar dolarlık ihracat ile kapatan iş dünyamıza tebriklerimi sunuyorum.