ensonhaber.com

Türkiye tarihi sandıkta son düzlüğe girdi.

Seçime saatler kala yoğun programına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlarla bir araya gelirken son günde ilk durağı Ümraniye oldu.

Sahada son anlar mücadele ile geçerken sandık yaklaştıkça farklı iddialar ortaya atılıyor.

Muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı bir Twitter paylaşımıyla Rusya'nın seçimlere müdahale hazırlığında olduğunu, Türkiye'de konuşulan 'kasetlerin' arkasında Moskova yönetimi olduğunu iddia etti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılacağını belirterek "Türkiye, NATO’nun aldığı kararlara uymak zorundadır. Türkiye, Batı ittifakının bir parçasıdır." dedi.

"Rusya bizim en önemli müttefiklerimizden"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya hakkında yaptığı açıklamalarının ardından tepki gösteren açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "Bay bay Kemal, 'Rusya'ya yaptırım uygularız' diyor. Bu ne akıl, bu nasıl anlayış? Bugüne kadar biz tarım ürünlerinde Rusya bizim en önemli müttefiklerimizden, savunma sanayinde öyle. Turist akınında 5,5 milyona yakın turist Rusya'dan geliyor." dedi.

"Akdeniz'de, Ege'de, NATO'da dik duruş sergilediğimiz konularda teslim bayrağını çekecekler"

Gözlerini öyle bir hırs bürümüş durumda ki kendi ortaklarının tabanlarını bile gözleri görmüyor. Yalan üstüne yalan ve bölücü örgütün elebaşlarının, karanlık odakların destek açıklamalarından rahatsız olmuyorlar.

Bunlar ülkenin yönetimini devralırsa; ilk işleri sınırlarımız ötesinde bölücü örgütün tepesine binmek için yürüttüğümüz operasyonları durdurmak olacak. AB'nin özerklik şartını kabul ederek ülkemizi bölmenin yolunu açacaklar.

Kayyum atadığımız belediyeleri terör örgütüne teslim ederek, örgüt mensuplarını devlete doldurarak bu adımı ileri taşıyacaklar.

Batı'nın bize diz çöktürmek için dayattığı ne kadar konu varsa içeri boca edecekler. Akdeniz'de, Ege'de, NATO'da dik duruş sergilediğimiz konularda teslim bayrağını çekecekler.

"Bay Bay Kemal, Rusya'ya yaptırım uygulayacakmış"

Erdoğan konuşmalarında Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek şöyle dedi:

Bay bay Kemal, 'Rusya'ya biz yaptırım uygularız' diyor. Ya Bay bay Kemal Bu ne akıl, bu nasıl anlayış? Bugüne kadar biz tarım ürünlerinde Rusya bizim en önemli müttefiklerimizden bir tanesi, savunma sanayinde öyle. Aynı şekilde şu anda turist akınında 5,5 milyona yakın turist Rusya'dan geliyor. Bunu ne yapacaksın?

ABD'den aldığın talimatla mı yapacaksın? Biden'dan aldığın talimatlamı yapacaksın? Biden 'Erdoğan'ı düşürmemiz lazım' diye talimatı verdi. Bunu ben biliyorum benim halkım biliyor. Şimdi yarın, sandıklar demek ki Biden'a da bir cevap verecek. Rusya'nın hükümet sözcüsü Peskov diyor ki 'Yalan söylüyor' diyor. Açıklasın diyor, ispat etsin diyor. Var mı ispatı yok? Yok. Sonra başlıyor kıvırmaya, duyduk diyor. Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez.

Türkiye'yi uzak tutmak için tüm dünyanın hayranlıkla izlediği Rusya-Ukrayna savaşına balıklama dalacaklar. Savunma sanayini çökertip kazanımları yok edecekler. Türkiye Yüzyılı hazırlığı için yaptığımız yolları, köprüleri, konut hamlelerini işlevsiz hale getirecekler. Karadeniz gazının, Gabar'daki petrolün üstüne petrol dökecekler.