Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu
AA

AK Parti'nin, Meclis tatilinin ardından TBBM'de düzenlenen Grup Toplantısı'na, parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda partisi ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken bir de müjde haberi verdi.

Türkiye'nin her alanda Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ümit verici yeni gelişmeler ile karşı karşıya olunduğunu aktardı.

CUMHURBAŞKANI, CUMARTESİ GÜNÜ FATİH'TE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta bulunan doğalgaz rezervinin ardından büyük sevinç uyandıran müjdelerin devam edeceğini belirterek, Fatih'in keşfettiği doğalgaz haberi milletimizi sevince boğmuştur. İnşallah cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek hem çalışmaları yakından görecek hem de yeni rezerv miktarını açıklayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumartesi günü yeni rezerv miktarını açıklayacağız VİDEO

ENERJİ KAYNAĞI ARAŞTIRMALARI SÜRÜYOR

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın tacizlerine karşı Yavuz sondaj gemisinin güvenliğini donanmanın sağladığını aktaran Erdoğan, Türkiye'nin yeni sondaj gemisi Kanuni'nin de Karadeniz'deki görev yeri için belirlenen sondaj alanına doğru yola çıktığını aktardı.

GEMİLER SAHADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer sondaj gemileri ile ilgili de  "Oruç Reis sismik araştırma gemimiz de yeniden Akdeniz'deki görevine döndü. Barbaros Akdeniz'deki çalışmalarına devam ediyor." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AK PARTİ GRUP TOPLANTISI KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Grup Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmasının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Milletimizin beklentilerine cevap verecek kanunların hazırlıklarını titizlikle takip ediyoruz.

Meclis'in tüm çalışma safhalarında her birinizden aktif katkı bekliyorum. Öncelikli işimizin yasama olduğunu unutmadan enerjimizi bu yönde kullanmalıyız.

Milletvekillerimizden gelen tüm talepleri dikkati alıyor, değerlendiriyor, mümkün olduğunca neticelendiriyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

Cumhur İttifakı olarak kendi içimizde ortaya koyacağımız güçlü dayanışma ve gerekiğinde sağlayacağımız çok daha geniş uzlaşmalarla Meclis'in yasama yılını en verimli şekilde değerlendireceğiz.

Desteğini yanımızda bulduğumuz MHP ve Devlet Bahçeli'ye şahsım ve heyetim adına şükranlarımı sunuyorum.

Cumhur İttifakı olarak ülkemizi yeni ufuklarla yürütmeyi sürdüreceğiz.

Meclis'in tatilde olduğu ağustos ve eylül aylarında çalışmalarımızı sürdürdük.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

1 MİLYON ÜYE İÇİN 1 MİLYON FİDAN

İktidara gelişimizin 18. yılını geride bırakacağımız 3 Kasım'da 1 milyon yeni üyemizi, 1 milyon fidan dikerek karşılayacağız.

Akraba, aşiret, şu, bu değil... Sizlerden önümüzdeki sürece bu anlayışla bakmanızı rica ediyorum.

MESLEK KURULUŞLARININ TERÖR İLİŞKİLERİ

Meslek kuruluşlarının artık sürdürülemez hale gelmiş çarpık yapısı için barolarla ilgili kanun değişikliğinde önemli adım atmıştık.

Düşünebiliyor musunuz terör örgütünden birini Türk Tabipler Birliği'nin başına getirdiler. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir.

Bunun adı, terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına el koyması hadisesidir.

TABİPLER BİRLİĞİ'NİN SAĞLIĞA ELEŞTİRİSİNE YANIT

Bütün fiziki altyapısı ile tarihinde görmediği yatırımları gerçekleştiren bu hükümete çirkin yaklaşımlarda bulunmak kabul edilebilir değildir. Şehir hastanelerimizden en ücra hastanelerimze kadar farklı bir süreç yaşıyoruz.

Bunlar, yapmaları gerekeni yapmıyor ama saygısızlık ve hakaret yapıyorlar. Biz hastalarımızı bunlara nasıl emanet edeceğiz.

Uzun yıllardır örgütler tarafından yürütülen meslek kuruluşları amaçlarından sapmıştır.

Terör örgütünü yüceltmek, bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Vatan topraklarını kurtarma mücadelesi veren Azerbaycan devletini hedef almak, bir meslek kuruluşunun görevi olamaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

MUHALEFETİN AZERBAYCAN TUTUMU

Topraklarını işgalden kurtarma mücadelesi verirken, ana muhalefetten ciddi bir ses çıktığını duydunuz mu? Şimdi görüşme talebi bulunulduğunda da Azerbaycan kabul etmiyor. Eğer siz, Ermeni yönetimlerinin yanında yer alırsanız, bu millet size hoş geldin demez.

Ülkemde 100 bin civarında Ermenistan kökenli Ermeni var. Ülkemizdeki her imkandan istifade ediyorlar. Biz onlara karşı olumsuz bir tavır takınmadık.

"BİR MÜZAKERE 30 YIL SÜRER Mİ?"

Minsk üçlüsü hala oyalama taktiğiyle bu işi geçiştiriyor. Versenize işgal altındaki toprakları, gitsinler kendi topraklarına. İşgal altındaki bu topraklardan eğer dünyada insan hakları ve demokrasi varsa ve siz de bu sorunu çözmekle görevliyseniz bir an önce bu müzakereleri bitirip bu toprakları sahiplerine vermektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir müzakere 30 yıl sürer mi VİDEO

Bir müzakere 30 yıl sürer mi? 30 yıldır oyalanıyor. 30 yıldır, oturdular, konuştular, dağıldılar. Bu kadar uzun sürecek bir iş değil bu. Vermediler, iş bu hale geldi. Şimdi Ermenilerle Azeri kardeşlerimiz mücadeleyi sürdürüyor. Biz Azeri kardeşlerimize her türlü desteği vermeye varız, yine vereceğiz ama Minsk üçlüsünün içerisinde olanların verdiği desteği neden konuşmuyorsunuz.

Bunca besleme karşısında sessiz kalıyorsunuz ama gelip Azerbaycan'a mücahitleri Suriye'den gönderdiniz diyorsunuz. Onların kendi topraklarında işi var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

MESLEK KURULUŞLARINDA CUMHUR İTTİFAKI

Her meslek kuruluşunun kuruluş kanunu ortada. Bunların hangisinde terör örgütünü övme, kendi halkının değerlerini aşağılama yazıyor. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulma vakti gelmiştir. Odalar Birliğinde atılan adım neyse TTB ile ilgili süratle bu adımları atıp her fikrin her düşüncenin içinde yer aldığı tabibler birliğini oluşturmamız lazım.

Meslek kuruluşları için harekete geçilmeli. Gereken hazırlıkların süratle yapılmasını istiyoruz. Diğer partilerin de desteğini alarak, mümkün değilse Cumhur İttifakı ile bu müdahaleleri yapacağız.

Türk Tabipler Birliği'nin başındaki Türk ifadesi, onlara yakışmıyor, ondan nefret ediyorlar. Onun için bunu onların elinden almamız lazım. Temsil kabiliyetine yüksek, demokratik bir yapıya ihtiyacımız var.

"TÜRK İSMİNİ HAK ETMEYENLERİN İMTİYAZLARI ALINMALI"

28 tane bu şekilde kuruluş var. Bunların hepsi için bu çalışmaların yapılması lazım. Diğer siyasi partiler buna katılır, katılmaz ama bu adımı atmamız lazım. Vakit kaybına tahammülümüz yok.

Meclisimiz derhal harekete geçmelidir. MHP ile de istişare halinde grubumuzun süratle bu adımı atmasını istiyorum. Mümkünse diğer partilerin de desteğini alarak bu adımı atmalıyız. Türk ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazlarını ellerinden almalıyız.

"KKTC VATANDAŞLARI, TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKMALI"

Kapalı Maraş bölgesinin açılması Kıbrıs için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bundan rahatsız olanlar var. Kim rahatsız oluyor, Batı, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum onlar rahatsız oluyor. Kapalı Maraş bölgesi Kuzey Kıbrıs Türklerinin malıdır. Güney Kıbrıs'ın AB'ye girişi öyle olmadı mı? Bize referandum yapılsın referandumdan sonra da adımını atalım dediler.

Yüzde 65 KKTC evet, güney hayır dedi. Güney hayır dediği halde AB'ye aldılar. KKTC'ye parasal desteği vermediler. Tüm bu olanlar ortadayken Kapalı Maraş'la ilgili burası bizimdir havasına giriyorlar. KKTC'deki Türk kardeşlerime sesleniyorum bu topraklar sizin. Bu topraklara sahip çıkan siyasi iradeye de sahip çıkmanız lazım. KKTC vatadaşlarının kendileri için en doğru kararı vereceğine inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)