DHA

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında..

Cumhuriyet'in ilan edilmesinin üzerinden tam bir asır geçti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Yurdun dört bir yanından vatandaşlar, fener alayı yürüyüşü gerçekleştiriyor..

Antalya'da binlerce kişi sokakta

Antalya’da 2 gündür farklı etkinliklerle kutlamalar devam ederken bugün ise Antalya Valiliği koordinasyonunda fener alayı düzenlendi.

Binlerce vatandaşın ellerinde bayraklarla yer aldığı yürüyüşe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya milletvekilleri ve STK üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Konyaaltı Caddesi üzerindeki varyantta toplanan binlerce kişi, ellerinde cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk posteri, bayrak ve meşaleler ile yürüyüşe başladı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamak için güzergah boyunca marşlar söyleyen grupta çok sayıda çocuğun da olduğu görüldü. Yürüyüşe kimileri bebek arabalarıyla kimileri ise evcil hayvanlarıyla katıldı.

Yürüyüşe katılanlar arasında yer alan üniversite öğrencisi İsmail Furkan Çobanoğlu, “Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. Çok gurur verici bir olay” dedi.

Kocaeli'de fener alayı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Niğde'de fener alayı

Niğde'de Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Hakkari

Hakkari'de Pagan Caddesi üzerinde toplanan binlerce vatandaşlar, protokol üyelerinin gelmesi ile birlikte ellerindeki Türk bayrağı ve meşalelerle marş okuyarak yürüyüşe geçti.

Renkli görüntülere sahne olan ve yaklaşık 2 kilometre yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Valilik önünde dilek fenerlerinin uçurulması ile birlikte yürüyüş sona erdi.

Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla Atatürk Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, saatler 19.23’ü gösterdiğinde ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve meşalelerle, marşlar okuyarak Uğur Mumcu Bulvarı’na yürüdü.

Çok sayıda vatandaş, üzerine Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ay-yıldız baskısı olan tişörtler giyerek yürüyüşe katıldı. Atatürk anısına sloganlar atan grup, dev Türk bayrağı ve davul eşliğinde gerçekleşen yürüyüşü Uğur Mumcu Meydanı’nda sona erdirdi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, Melek Mosso ve Ozan Doğulu konserleriyle devam etti.

Kütahya

Kütahya'da ellerinde meşaleler ve Türk Bayraklarıyla yürüyen binlerce vatandaş, söyledikleri marşlarla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Tugay Bandosu’nun da eşlik ettiği yürüyüş Zafer Meydanı’nda Cumhuriyetin 100. yılına özel belgeselin gösterimiyle sona erdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde valilik tarafından düzenlenen yürüyüş için vatandaşlar 18 Mart Çanakkale Caddesi'nde bir araya geldi.

Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Rabia Meydanına kadar yürüdü. Gençler de yürüyüş esnasında ellerinde dev Türk bayrağını taşıdı.

Burada son bulan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Okunan marşın ardından gösteri alkışlarla son buldu.

Yürüyüşe Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çeşitli STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Van

Van'da Soydan Kavşağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle yürüyüş yaptı.

Marşlar eşliğinde Maraş Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş, Kent Parkı’nda son buldu. Burada İstiklal Marşı’nı okuyan kalabalık daha sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)