Deprem bölgesindeki yollarda son durum açıklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra afet bölgesine gitmek isteyenler, yollarda yoğunluğa neden oldu.

Yardım için yola çıkan tırlar da bazı güzergahlarda ilerlemekte güçlük çekti.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ekipleri, sarsıntılardan etkilenen bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

Bahçe-Gaziantep kesimi açıldı

KGM, deprem bölgesi güncel yol durumunu açıkladı. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun deprem nedeniyle trafiğe kapanan Bahçe-Gaziantep kesimi taşıt trafiğine açıldı.

Ulaşıma kapalı güzergah

Malatya-Kahramanmaraş aksının Erkenek Tüneli ile Gölbaşı geçişi arası depremde meydana gelen hasar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

Birinci alternatif olarak (Malatya-Darende) ayrım-Elbistan-Göksun-Kahramanmaraş yolundan; ikinci alternatif olarak Malaya-Elazığ-Ergani-Siverek-Kahta-Adıyaman güzergahı kullanılarak ulaşım sağlanıyor.

Ulaşım, Hatay-Kırıkhan-Reyhanlı üzerinden sağlanıyor

Hatay-Reyhanlı güzergahı depremde meydana gelen hasar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Ulaşım, Hatay-Kırıkhan-Reyhanlı güzergahından gerçekleştiriliyor.

48 saat boyunca araç girişi durduruldu

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'da görevli araçlar dışında 48 saat boyunca araç girişi durduruldu.

KGM, deprem bölgesinde 660 personel, 783 makine ve ekipman ile çalışma yürütüyor. Ayrıca, 99 Karayolu Denetim İstasyonu'ndaki denetim çalışmaları geçici olarak durduruldu.

Ülke genelinde kapalı yollar

Karaman-Mut Yolu (Sertavul Geçidi), Kayseri-Pınarbaşı-Sarız Yolu, Divriği-Arapgir Yolu, Siirt-Eruh Yolu trafiğe kapalı bulunuyor.

Konya-Antalya Yolunun Seydişehir-Akseki kesiminde; Seydişehir'den Akseki istikametine tır trafiğine izin verilmiyor. Yolun Akseki'den Seydişehir istikameti tüm araçlar için trafiğe açıldı.