Depremden sonra çirkin paylaşım yapan 6 hesap tespit edildi
DHA

Bugün Türkiye'yi sarsan İzmir depreminin ardından, sosyal medya önemli bir iletişim aracı olarak kullanılırken, bu amacın dışında çirkin paylaşımlar yapanların da ortak mecrası oldu.

Gün içinde birçok hesaptan çirkin paylaşımlar yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), çirkin paylaşım yapan  kullanıcıların peşine düştü.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, depremden sonra bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici 27 paylaşıma inceleme başlatırken, tespit edilen 16 kişiden 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada “Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik ettiği değerlendirilen 27 paylaşıma rastlanıldığı, paylaşımı yapanlardan 16 kişinin tespit edildiği, 3 şahsın gözaltına alındığı, konuya ilişkin çalışmaların ve adli sürecin devam ettiği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Depremden sonra çirkin paylaşım yapan 6 hesap tespit edildi

Emniyet, depremle ilgili nefret tweetleri atanları araştırıyorDepremden sonra çirkin paylaşım yapan 6 hesap tespit edildi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)