Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Türklerin bilgilerini istedi
AA

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon ile Avrupa kıtasında tansiyon yükseldi.

Başta başkent Kiev olmak üzere birçok noktadan patlama sesleri duyuldu.

Ukraynalı ve ülkede yaşayan başka ülke vatandaşları güvenlikleri için yaşadıkları bölgelerden ayrılmaya başladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk vatandaşlarının tahliyesi için bir duyuru yayınladı.

DIŞİŞLERİ, TAHLİYE İÇİN BİLGİ İSTEDİ

Bakanlık; Ukrayna'da tahliye operasyonu düzenlendiğinde iletişime geçebilmek için Türk vatandaşlarının; kendilerinin, beraberlerindeki birinci derece yakınlarının isim ve kimlik bilgilerini, bulundukları şehri ve irtibat numaralarını e-posta adresine e-posta olarak ya da +90 538 095 88 31 cep numarasına whatsapp ya da sms mesajı olarak iletmelerini istedi.

Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Ukrayna’da yaşayan veya bulunan değerli vatandaşlarımız,

Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı ve tahliye operasyonu gerçekleştiğinde irtibata geçmek üzere, kendinizin ve beraberinizdeki birinci derece yakınlarınızın (eş, çocuk) isim ve kimlik bilgilerini, bulunduğunuz şehri ve size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını acilen aşağıdaki adrese e-posta ya da cep telefonuna whatsapp veya sms mesajı olarak iletmenizi rica ediyoruz.

+90 538 095 88 31”

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Türklerin bilgilerini istedi

ÇAVUŞOĞLU: "TAHLİYELER KARA YOLUYLA"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'dan tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, kara yoluyla tahliye yapılması halinde Romanya, Polonya ve Moldova'nın vize, PCR testi ve aşı sertifikası istemeyeceğini belirtti.

"SAMİMİ GAYRETİMİZ DEVAM EDECEK"

A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna'daki vatandaşların durumunun da yakından takip edildiğini dile getirerek, "Uluslararası toplantılarda da hem düşüncemizi söylüyoruz hem de buradaki çabalara Türkiye olarak katkı sağlıyoruz. Tabii her iki tarafta ilişkilerimiz de iyi olduğu için Türkiye’den beklentiler de çok. İki tarafla diyalog kurabilen nadir ülkelerden bir tanesiyiz ama biz de illa her şeyi biz çözeceğiz diye bir iddia içinde hiçbir zaman olmadık. Samimi gayret sarf ettik, bundan sonra da samimi gayretlerimizi devam ettireceğiz." diye konuştu.

"TAHLİYELER İÇİN HAZIRIZ AMA HAVA SAHASI KAPALI"

Vatandaşlara öncelikle güvenli yerlerde kalması çağrısını yapan Çavuşoğlu, "Biz vatandaşlarımızın tahliyesiyle ilgili çalışmaları başından beri yaptık. Hazırız ama şu anda hava sahası kapalı. Biz şubatın başından itibaren bu hazırlıkları yapmaya başladık. Yine yanılmıyorsam 14 Şubat'tı, özellikle o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı tek tek arayarak bu bölgeyi terk etmelerinde istedik" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TAHLİYE OPERASYONU HAZIRLIĞI İÇİN UKRAYNA'DAKİ VATANDAŞLARDAN BİLGİLERİNİ İSTEDİ -1

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)