Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Suriye hamlesine kınama

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Suriye hamlesine kınama

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail’in Suriye’nin güneyindeki askeri altyapıyı hedef alan saldırısını, tehlikeli bir tırmanma olarak görüyor ve bunu güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Suriye’nin güneyindeki askeri altyapıyı hedef alan saldırısını, tehlikeli bir tırmanma olarak gördüklerini ve bunu güçlü şekilde kınadıklarını bildirdi.

"SURİYE HÜKÜMETİ VE HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

 Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İsrail’in Suriye’nin güneyindeki askeri altyapıyı hedef alan saldırısını, tehlikeli bir tırmanma olarak görüyor ve bunu güçlü şekilde kınıyoruz. Uluslararası hukukun ve Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlali olan İsrail saldırılarının durdurulmasını teminen uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu üstlenmeye çağırıyor ve bu bağlamda 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’nın uygulanmasının öneminin altını çiziyoruz. Türkiye, şimdiye kadar olduğu üzere bundan sonra da Suriye’nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliği temelinde ülkede kalıcı istikrar ve güvenliğin tesisine dönük çabalarında Suriye Hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edecektir"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)