Diyarbakır anneleri, Anneler Günü'nde de evlatlarını bekledi

Evlatları PKK tarafından kaçırılan ailelerin, 3 Eylül 2019 tarihinde, HDP il başkanlığı binası önünde başlattıkları oturma eylemi 979’uncu gününe girdi.

Verilen kararlı mücadele sayesinde 35 aile, evladını terörün pençesinden kurtarmayı başardı.

Yaz kış, kar yağmur, bayram, salgın demeden evlat nöbetini terk etmeyen aileler ise, buruk geçen Anneler Günü’nde de nöbet çadırını terk etmedi.

“Bize ne Anneler Günü var ne bir bayram”

AA’nın haberine göre; evlatlarının özlemiyle umut dolu bekleyişini sürdüren annelerden Hatice Levent, 6 yıl önce 18 yaşında kandırılarak dağa götürülen kızı Fadime için Kütahya'dan gelerek oturma eylemi yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Anneler Günü, bize ne Anneler Günü var ne bir bayram. Çocuklarımızın üzerinden elinizi çekin. Yavrularımızı istiyoruz. İnşallah bu, çocuklarımızdan ayrı son Anneler Günü'müz olur."

Yıllardır kızından ayrı kaldığı için çok acılar çektiğini anlatan Levent, çok özlediği evladının güvenlik güçlerine teslim olmasını istediğini belirtti.

Diyarbakır anneleri, Anneler Günü'nde de evlatlarını bekledi VİDEO

Diyarbakır anneleri, Anneler Günü'nde de evlatlarını bekledi

"Burada yavrumu bekliyorum"

Van'dan gelerek eylem yapan anne Pınar Biçer ise 7 yıl önce 18 yaşında Adana'dan kandırılarak dağa götürülen kızı Gülcan için evlat nöbetini sürdürdüğünü aktardı.

Kızına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini dile getiren Biçer, "Burada yavrumu bekliyorum. Bugün Anneler Günü, üzgünüz. Çocuğum burada olmuş olsaydı Anneler Günü'mü kutlayacaktı, mutlu olacaktım." diye konuştu.

Biçer, kızına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Diyarbakır anneleri, Anneler Günü'nde de evlatlarını bekledi

"Bir evladım mezarda, diğeri dağda"

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelerek evlat nöbetine devam eden Necibe Çiftçi, oğlu Rojhat Çiftçi’nin 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını ve büyük oğlu 4 çocuk babası Sami Çiftçi’nin de örgüte destek vermediği için kaçırılarak şehit edildiğini belirtti.

Anne Çiftçi, “Acıları hissediyorum, acılar içerisindeyim. Bir evladım mezardadır. HDP-PKK bu evladımı öldürmeseydi bana Anneler Günü için hediye alacaktı. Maalesef o gülüm soldu, diğer gülüm de dağdadır. Dağda taşa, mağaraya mahkum etmişler. Eğer o oğlumu da HDP-PKK götürmeseydi şimdi o bana Anneler Günü’nde ya bir eşarp alırdı ya da bir çorap alırdı. Ya da bir çiçek alırdı. Benim iki gülüm de soldu. Benim Anneler Günüm yoktur.” dedi.

Diyarbakır anneleri, Anneler Günü'nde de evlatlarını bekledi

"İşitme engelli, ameliyatlı haliyle dağa götürdüler"

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 2013’te dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için eylemi sürdüren Esmer Koç ise, kızının 15 yaşındayken dağa götürüldüğünü söyledi. Kızının yüzde 40 işitme engelli ve ayağından ameliyatlı olduğunu anlatan Koç, “Daha dikişi açılmadan götürüp örgüte teslim etmişler. 9 senedir evladımın acısını çekiyorum. Evladım benden uzak, ciğerimi kopardılar, evimi yıktılar. Her Anneler Günü benim ölüm günüm geliyor. Ne zaman kızım elime teslim edilirse o zaman Anneler Günüm olacak.” diye konuştu.

Diyarbakır anneleri, Anneler Günü'nde de evlatlarını bekledi

"Cansız fotoğraflara bakıp ağladık"

Oğlu Ramazan için eylemini sürdüren anne Mevlüde Üçdağ, kendileri için Anneler Günü olmadığını dile getirdi. Anneler Günü’nün tüm anneler için buruk geçtiğini aktaran Üçdağ, “Cansız fotoğraflara bakıp ağladık. Evlatlarımız yanımızda olursa ancak o gün Anneler Günü olur. Onlar yanımızda olmadığı sürece bizim için Anneler Günü yok.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır anneleri, Anneler Günü'nde de evlatlarını bekledi