Edirne'de Kabe taşı Ramazan'dan dolayı yoğun ilgi görüyor
İHA

11 ayın sultanı Ramazan'ın 12 günü geride kaldı.

Depremlerin ardından buruk geçen Ramazan ayında yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Edirne’de 1414 yılında yapımı tamamlanan Tarihi Eski Camii'nin özelliklerinden birisi de, Kabe’den bir parça olan Kabe taşını duvarında bulundurması.

Cami inşasında konuldu

Caminin inşası sırasında mihrap ile minber arasında kalan duvara konulan siyah renkli Kabe taşı, Kabe'de Yemen tarafını gösteriyor.

Ramazan ayında Edirne’ye gelen vatandaşların ziyaret etmeden kentten ayrılmadığı Kabe taşı, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

"Kabe taşını görmek huzur veriyor"

Trabzon’dan Edirne’deki Eski Camii'yi ziyarete gelen vatandaşlardan Zekiye Örnek, Kabe taşını görünce huzur hissettiğini belirterek şöyle dedi:

Kabe’de tutamıyoruz ama burada az bir şey de olsa Kabe taşını görmek huzur veriyor. Mübarek Ramazan ayında camileri ziyaret edip namaz kılıyoruz. Bugün de Eski Camii'de namaz kılıp, Kabe taşını gördüm.

Vatandaşlar duydukları huzuru anlattı

Edirne’ye ziyarete gelen Mustafa Örnek de, 8 senedir hac için yazıldığını ancak kuradan çıkmadığını belirterek, Eski Camii'deki Kabe taşını ziyaret edince huzur duyduklarını vurguladı.

İstanbul’dan Edirne’ye gelen vatandaşlardan Selim Yıldız, işlerini şehirde hallettikten sonra Eski Camii'de Kabe taşını ziyaret ettiklerini belirtti.

"Kabe taşını ziyaret ederler hem de namaz kılarlar"

Eski Cami müezzini İsmail Şen duygularını şöyle ifade etti:

Ülkemizin her tarafından Edirne'ye ziyaretçi geliyor. Ziyaretçilerimiz geldiği zaman hem Kabe taşını ziyaret ederler hem namaz kılarlar.

"Haber alır almaz buraya geliyorlar"

Edirne Eski Cami İmam Hatibi Salih Tatlı, "Umreye ve hacca gidemeyenler Kabe’nin bir köşesine ait bir taşın camimizde yer aldığını haber alır almaz buraya geliyorlar. Dualar edip hasreti camimizden gidermeye çalışıyorlar. Halkımız çok ilgi gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)