Ehliyetini Almanya’da unutan aile, Bulgaristan’da mahsur kaldı
DHA

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalye Eyaleti'ne bağlı Wesel kentinde yaşayan Şeker Ailesi, yaz tatilini Türkiye'de geçirmek için otomobille üç gün önce yola çıktı.

Aile, Bulgaristan sınırını geçtikten 20 kilometre sonra far arızası nedeniyle polis tarafından durduruldu.

EHLİYETİ ALMANYA'DA UNUTTU, PLAKALARINA EL KOYULDU

Polis, sürücü koltuğundaki ailenin büyükbabası Aliyar Şeker’den ehliyet ve ruhsat istedi. Aliyar Şeker, sürücü belgesini Almanya’da yaşadıkları evde unuttuğunu söyleyince Bulgaristan polisi, otomobilinin ruhsatına ve plakalarına el koydu.

Ehliyetini Almanya’da unutan aile, Bulgaristan’da mahsur kaldı

YARDIM ÇAĞRILARI YANITSIZ KALDI

Ayrıca Aliyar Şeker'in Türk vatandaşı, ailenini diğer fertlerinin ise Alman vatandaşı olduğu, Almanya’nın Sofya Büyükelçiliği’nden yardım istedikleri ancak sonuç alamadıkları öğrenildi. Hızlı postaya verilen ehliyetin ise Alman ehliyeti olduğu bilgisi paylaşıldı.

BULGAR POLİSİ: HİÇBİR YERE GİDEMEZSİNİZ

Bulgaristan polisinin “Ehliyet yoksa buradan bir yere gidemezsiniz.” ifadeleri üzerine Aliyar Şeker, Almanya'da bulunan akrabası Yener Aktaş aracılığı ile ehliyetinin resmini cep telefonu ile isteyip gösterse de polisler ehliyetin orijinalini istedi.

Ehliyetini Almanya’da unutan aile, Bulgaristan’da mahsur kaldı

3 GÜNDÜR AKARYAKIT İSTASYONU PARKINDA KALIYORLAR

Aralarında 5 yaşında Sertan Şeker, annesi Güler Şeker'in de bulunduğu Şeker Ailesi, üç gündür akaryakıt istasyonu parkında bekliyor. Almanya’daki akrabalarının Aliyar Şeker’e ait ehliyeti hızlı postaya verdikleri, salı günü öğleden sonra Leipzig'de olduğu ve henüz Almanya dışına çıkmadığı belirtildi.

TÜRKİYE DUSSELDORF BAŞKONSOLOSU DEVREYE GİRDİ

Öte yandan akşam saatlerinde, Şeker Ailesi'nin başına gelenlerden haberdar edilen Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan'ın, Şeker Ailesi'ne telefonla ulaşarak durumla ilgili bilgi aldığı ve Şeker Ailesi'nin Sofya Büyükelçiliği ile iletişimini sağladığı öğrenildi.

Ehliyetini Almanya’da unutan aile, Bulgaristan’da mahsur kaldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)