El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar
AA

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin Türkiye'ye ilk Devlet Başkanı düzeyinde ziyaretini gerçekleştirdi.

Türkiye'de 3 gün geçiren Bukele, bu süre içerisinde sosyal medyadan da çok sayıda paylaşım yaptı.

Yaptığı esprili paylaşımlarla Türk vatandaşların da dikkatini çeken Bukele, çok sayıda beğeni topladı.

ESPRİLİ MESAJLARI DİKKAT ÇEKTİ

Kot pantolon ve deri ceket gibi gündelik giyim tarzıyla mevkidaşlarına göre çok farklı bir profil çizen 40 yaşındaki Bukele'nin esprili bir üslupla paylaştığı mesajlar, Türk kullanıcılar başta olmak üzere on binlerce kişi tarafından beğeniyle karşılandı.

"TÜRK UZAY ÜSSÜ TARAFINDAN KAÇIRILDIM"

İmzalanan Uzay ve Uydu Sistemleri işbirliği anlaşmasının ardından Cem Yılmaz'ın GORA filmi üzerinden espri yapan Bukele, "Türk Uzay Üssü tarafından kaçırıldım. Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun!" paylaşımı yaptı.

El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar

"CEO OF EL SALVADOR"

Kendini "CEO of El Salvador", "El Salvador'un Yönetim Kurulu Başkanı" olarak tanıttığı Twitter hesabında Bukele'yi 3 milyondan fazla kullanıcı takip ederken, attığı Türkçe paylaşımlarla çok sayıda Türk kullanıcı da kazanmaya başladı.

Bukele, Türkiye ziyaretini Twitter'dan İspanyolca ve İngilizce'nin yanı sıra Türkçe bir paylaşımla duyurdu.

El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar VİDEO

"ZİYARETLERİNİZİ ÖNEMSİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bukele'ye İspanyolca bir yanıtla "hayırlı yolculuklar" temennisinde bulunarak, "Türkiye olarak sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. El Salvador ile ilişkilerimizi güçlendireceğine inandığımız ziyaretinizi oldukça önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar

"BİTCOİN DİYARI EL SALVADOR"

Bukele, Türkiye'ye gelişini ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal'ın da bulunduğu bir fotoğraflı mesajla duyurdu.

"Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar." ifadelerinin yer aldığı bu paylaşım, Türk takipçilerinden birçok olumlu yanıt aldı. Bu paylaşımı, Türk takipçilerinden bazılarının "Çok sempatiksin başkan ya, El Salvador'a imrendim", "Nayib de Osmanlılı sayılır." yorumlarıyla karşılık buldu.

"TÜRKÇE DERSİNDE SÖZLÜYE KALKINCA BEN"

Öte yandan Bukele, El Salvador Devlet Başkanlığı Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerine ilişkin görüntülerin yer aldığı paylaşımları da kendi sayfasında paylaştı.

Resmi törende Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe "Merhaba asker" ifadeleriyle selamlamasının yer aldığı videoyu "Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben!" ifadeleriyle esprili bir dille paylaşan Bukele, bu mesajıyla takipçilerin sempatisini topladı.

50 bine yakın beğeni alan bu nükteli paylaşım, 5 bin 500'den fazla paylaşılırken, 2 binden fazla da yorum aldı.

El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar

"KEŞKE MODİFİYELİ ŞAHİN KONVOYUYLA KARŞILASAYDIK"

Bir kullanıcı "Yaaa nasıl ponçik bir devlet başkanısınız" yorumunu yaparken, bir diğeri bu videoya karşılık "espriye bukele" şeklinde nükteli yanıt verdi.

Bu esprili videoya bir kullanıcı "Bitcoin konuştunuz mu kral?" şeklinde soruyla karşılık verirken, Bukele'nin profil fotoğrafının paylaşıldığı bir diğer yorumda ise "Keşke adamı modifiyeli şahin konvoyuyla karşılasaydık." ifadelerine yer verildi.

El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar

BİTCOİN'İ YASALLAŞTIRAN İLK ÜLKE

El Salvador Devlet Başkanı Bukele’nin haziran 2021'de kripto para birimi Bitcoin'in "yasal bir para birimi" olarak tanınmasına ilişkin yasa teklifinin kongreden geçmesinin ardından, El Salvador Bitcoin'i yasal hale getiren ilk ülke olarak tarihe geçmişti.

El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar

FİLİSTİN KÖKENLİ AİLENİN ÇOCUĞU

Filistin kökenli bir aileden gelen Bukele, Şubat 2019'daki devlet başkanlığı seçimlerini büyük farkla kazanarak iktidara gelmişti. Babası tanınmış bir Müslüman iş adamı ve yerel imam olan Bukele, 1981'de San Salvador'da doğdu, buradaki Cizvit Orta Amerika Üniversitesinde (UCA) okudu.

Bukele, 2012'de San Salvador'un güneyindeki Nuevo Cuscatlan beldesinin belediye başkanı seçildi.

2015'te başkent San Salvador'un belediye başkanı olan Bukele, her iki seçimde de iktidardaki sol eğilimli Farabundo Marti Ulusal Özgürlük Cephesi adına yarıştı.

Bukele, 2019 seçimleri öncesinde partisinden ayrılarak 2019 başkanlık seçimlerine Ulusal Birlik İçin Büyük İttifak (GANA) partisinin adayı olarak katıldı.

El Salvador Lideri Bukele'den esprili Türkçe paylaşımlar

SOSYAL MEDYA KULLANIMI, GENÇLERİ TARAFINA ÇEKTİ

Ülkeyi son 20 yıldır yöneten iki merkez partinin (FLMN ve ARENA) icraatlarını sert dille eleştiren Bukele, seçim kampanyasında organize suçla ve yolsuzlukla mücadele ile yoksulluğu ve gelir adaletsizliğini önleme vaatleriyle ön plana çıktı.

Bukele, başkanlık kampanyası sürecinde kısa cümlelerle etkili bir iletişim kurdu. Özellikle sosyal medyayı çok iyi kullanarak vaatlerini anlattı.

Kampanyasında kullandığı "İktidardakiler çaldıklarını geri verseler, kalan para hepimize yeter" gibi sloganlarla özellikle gençler arasında büyük sempati kazandı.

Kot pantolon ve deri ceket gibi gündelik kıyafetlerle halkın arasına çıkmayı seven Bukele, siyasetçi olarak farklı bir profil çizdi. Bukele, 1984'ten bu yana ARENA ve FMLN dışında bir partiden devlet başkanı seçilen ilk isim oldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)