Emin Akbaşoğlu: EYT en geç 2023 yılı başında yasalaşacak

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Akbaşoğlu, sözleşmeli ve personel ve EYT'lilerin de yasal düzenlemeye kavuşmasıyla verilen sözlerin tamamının yerine getirildiğine vurgu yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"2022 sonuna kadar 5 adımın hayata geçirildiğine inşallah şahit olacağız"

Akbaşoğlu şunları söyledi:

"Hatırlarsanız geçen sene bu zamanlar 5 adım atacağız demiştik. Bütün bunları bir süreç yönetimi ve sıralama olarak hayata geçireceğiz demiştik. İşte 2022 sonuna kadar bütün bu 5 adımın hepsinin hayata geçirildiğine inşallah şahit olacağız. Şimdi sırada EYT'li kardeşlerimizin durumu var.

Onunla ilgili detaylı bir çalışma yapıldığını bütün kamuoyu artık biliyor. Geçen sene deklare ettiğimiz ve inşallah asgari ücretle beraber, memur ve emeklilerimizin maaşlarının düzenlenmesi, 3600 ek göstergenin yasalaştırılması, akabinde sözleşmeli personelin durumunun yasalaştırılması ve nihayetinde de EYT'li kardeşlerimizin durumlarının ele alınarak bunların yasa teklifine döndürülerek yasalaştırılması süreçlerini yaşayacağımızı ifade etmiştik.

"3600 ek gösterge ile ilgili yasal düzenlemeyi yaptık"

Temmuz ayına kadar ilk 3'ünü gerçekleştirmiştik. 3600 ek gösterge ile ilgili yasal düzenlemeyi yaptık. 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla da bütün memurlarımız ve emeklilerimiz bundan istifade etmiş olacaklar. Akabinde sözleşmeli ve personel ve EYT'li arkadaşlarımızın da yasal düzenlemeye kavuşmasıyla da bütün bu verdiğimiz sözlerin bir bir yerine getirileceğine şahit olacağız."

Emin Akbaşoğlu: EYT en geç 2023 yılı başında yasalaşacak VİDEO

"EYT en geç 2023 başında yasalaşacak"

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve EYT konusuyla ilgili tarih veren Akbaşoğlu şunları söyledi:

"Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili milletvekili arkadaşlarımız gerekli altyapı çalışmalarıyla beraber inşallah Meclis takvimine uygun bir şekilde bunları çalışıp Meclis'in gündemine getirmek istiyoruz.

Bunu aralık ayı içerisinde yapma planımız söz konusu. Bütçe takvimi ve Meclis'in çalışıp çalışmayacağı çerçevede bunu Meclis'in kendi takvimi içerisinde değerlendireceğiz. En kötü ihtimalle bunun 2023 başında yasalaşmasına hep beraber şahit olmuş olacağız."

Emin Akbaşoğlu: EYT en geç 2023 yılı başında yasalaşacak