Engin Altay’dan EYT çağrısı: CHP hazır söz verdik
ANKA

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemelerde sona gelindi.

Milyonların merakla beklediği düzenleme, Meclis'e gelerek AK Parti'de milletvekillerinin imzasına açıldı.

Düzenleme, imzaların tamamlanmasının ardından Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, TBMM'de EYT düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"EYT kanun teklifine imza atarken poz veriyorlar"

EYT'nin bir an önce çıkması gerektiğini söyleyen Engin Altay, şu ifadeleri kullandı:

"EYT güya Meclis'e gelmiş, AK Partili vekiller kameralar karsısında, cep telefonları karsısında, EYT kanun teklifine imza atarken poz veriyorlar. Foto şov yarışı başlamış, EYT şov, imza şov yarışı başlamış ve milyonların umudunu imza şova çevirmişler. Pes! Sordum, 'Hakikaten metin geldi mi Meclis'e?' dedim. Kem küm, gak guk... Bekliyoruz, verilmiş sözler var. Metin ortada mı? Bana sorarsanız yok."

"EYT'lilere çağrıda bulunuyorum"

"Maliye Bakanı, para var, sorun yok diyor. Güzel. Erdoğan, 1 Ekim demişti. Temmuz ayında demişti. Ekim geçti, kasım, aralık, ocak… Şubata geldik. Cumhurbaşkanı bu yeni yıla kalmayacak demişti. Kaldı Erdoğan. EYT’liye anasının ak sütü gibi hakkı olan maaşları iki ay geç verirsen kâr edeceğini mi düşünüyorsun? Ver zamanında. Hani yeni yıla kalmayacaktı? Şimdi şubat deniyor. Ey EYT’liler tamam bu iş bitti gözüyle bakarsanız belki bu marta kalacak. Belki nisana. Buradan EYT’lilere çağrıda bulunuyorum; basınca, talebe, feryada devam. Bunlar bu dilden anlar. Tamam bu iş bitti diye rehavete kapılmayın. Çünkü rehavete kapıldığınız her gün maaşınızı bir ay geç almanız demektir. Milletin umutları ile kimse oynamasın. Öyle görülüyor ki bu EYT’liler 3 ay geç alacaklar maaşlarını. Şovu bırakın, teklifi başkanlığa ulaştırın. Bu teklifin iki saat işi var."

"CHP hazır"

"Şovu bırakın, ve teklifi bugün başkanlığa ulaştırın. CHP hazır" mesajı veren Altay şöyle konuştu:

Özlem Hanım diyor ki dün ‘Mart, bakalım, belli olmaz’ noktasında. Hani mart, bastıracağız, İnşallah olacak. Ocak ve şubat ne olacak. EYT'linin 2 aylık maaşı ne olacak Erdoğan? Göz dike dike bunu mu buldun? EYT’linin 3 kuruş emekli maaşına mı göz dikiyorsun? Şovu bırakın ve teklifi bugün Başkanlığa ulaştırın. CHP hazır. Söz verdik. Hiç kem küm yok, orası burası yok. Vatandaşın, EYT’linin aleyhine bir şey yoksa bu teklifin bir saat komisyonda bir saat Genel Kurul’da işi var. İki saat. İsteniyorsa aynı gün. 48 saat kuralını partilerin mutabakatı ile esnetiriz ve Genel Kurul’da çıkarırız. Çıkmıyorsa bilin ki AK Parti, EYT’lilerin umutlarını malzeme yapmaya, umutlarıyla oynamaya devam ediyor.