
- Haberler
- Gündem Haberleri
- Erdoğan Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu
Erdoğan Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu
- Haber Merkezi
- 21.02.2015 - 14:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan'ı büyük bir kalabalık karşıladı. Malatya'ya son 4 yılda 6 kez geldiğini söyleyen Erdoğan, Malatya'nın sandıklarda da kendini gösterdiğini söyledi.
"O NE MUHTEŞEM BULUŞMAYDI MALATYA"
Meydandaki kalabalığı görünce Malatya'da yaptığı daha önceki mitingi hatırlatan Erdoğan, "O ne muhteşem buluşmaydı Malatya" diyerek seçimden sonraki 9. il ziyaretini Malatya'ya yapacağı sözünü verdi.
Erdoğan Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu İZLE
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
ERMENEK TÜNELİ BU YIL TAMAMLANIYOR
"Kardeşlerim, tabii ki ulaşım alt yapı noktasında çok önemli.
Hem Malatya için hem de ülkemiz için önemli olan Ermenek Tüneli bu yıl tamamlanıyor. Malatya barajlar konusunda hamdolsun iyi. Malatya'nın potansiyeli çok büyük.
YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
5 bin seyirci kapasiteli stadyum devam ediyor
Cuhmurbaşkanı olarak bu yatırımların takipçisi olacağım.
Bizim tarihlerimizde ve genlerimizde başkanlık sistemi var.
BİZİM GENLERİMİZDE LİDERLİK SİSTEMİ VAR
Sizlerle bu buluşmayı yapıyoruz ya birileri rahatsız oluyor. Gidip YSK'ya başvuruyorlar. Cumhurbaşkanı seçimlere kadar meydanlarda olmasın.
Bunların Cumhurbaşkanlığı'ndan haberi yok. Başkanlık sistemine de bu yüzden karşılar. Bizim genlerimizde başkanlık var. Bizim genlerimizde liderlik sistemi var.
MALATYA'DAN VASAT İNSAN ÇIKMAZ
Malatya'dan vasat insan çıkmaz. Özellikleri, enerjileri vardır. Battalgazi'nin torunlarına da bu yakışır. Hamido'nun evlatlarına bu yaraşır. O Hamido ki, ülkenin en karanlık günlerinde yapılan işlere karşı geldi ve bunu ailesiyle beraber canıyla ödedi.
ÖZAL BAŞKANLIK SİSTEMİ DİYORDU
Özal'ın hemşehrilerine de bu yakışır. Özal ne diyordu "Başkanlık sistemi" Özal'a diktatör diyenler tek adam heveslisi iftirasını atanlar şimdi de bana aynı şeyi söylüyorlar.
YENİ ANAYASA DİYORUZ
Özal'ı Cuhmurbaşkanı seçtirmemek için uyguladıkları tüm kirli oyunları 2007'de bizim adayımız Abdullah Gül beyi seçtirmemek için de yaptılar. Sonra ne yaptık? Bundan sonra Cumhurbaşkanını milletimiz seçecek dedik.
İhtiyacımız derecesinde ilerlemiyoruz. Patinaj yapıyoruz patinaj. Bunun önünü açmak için yeni anayasa diyoruz. Başkanlık sistemi diyoruz.
TERÖRİST DEĞİLSİN SURATINI AÇ
6-7 Ekim olaylarında güya siyasetçi olanlar sokak çağrısı yaptılar. Sonrasında yakıp yıktılar, insanları öldürdüler. Yüzleri kapalı. Terörist değilsen, suratını aç, özgürlük diyorsan işte özgürlük meydanı.
Bu yasa çıkarsa, molotof, demir bilye, taş atamayacaklar. Bakıyorsun bunlar etek giyiyor, bunlar hanımlara da hakaret ediyor. Bunlar huzura kastediyor.
BUNLAR AĞLIYORSA DOĞRU YOLDAYIZ
Başkanlık sisteminde güvenlik var. Huzur var. Yıllarca millet ağlaması pahasına bunlar güldü. Şimdi bunlar ağlıyorsa doğru yoldayız.
Biz ülkemiz için adım atıyoruz. 7 Haziran seçimleri inşallah Türkiye için bir milat olacaktır.
HUKUK GEREĞİNİ YAPACAKTIR
Çözüm sürecinin sahibi milletimizin tamamıdır. Biz kendi üzerimize düşen görevi yaptık. Sabırlarımızın zorlandığı anlar oldu. Baskıyla, şiddetle insanların iradelerini ipotek altına aldılar. Silah taşırayak terör estirdiler.
Bu paketin ardından 6-7 Ekim olaylarında yaşanan olaylar yaşanmayacak.
Kızımı, beni tehdit ediyorlar. Ana muhalefet partisiyle yapıyorlar. Bunların belgesi varsa hukuk gereğini yapacaktır.
BUNLAR CEMAAT DEĞİL ÖRGÜTTÜR
Bunlar bir cemaat değil bir örgüttür. Şimdi de kızımı tehdit ediyorlar. Bunu kiminle yapıyorlar? Ana muhalefet partisiyle.
PKK terör örgütü bir siyasi partiye zorla oy toplatıyor. Biz dik durduğumuz sürece bileseniz ki, bu ülkede her daim hak hakim olacaktır."