Erdoğan'dan Obama'nın sopalı fotoğrafına açıklama

Erdoğan'dan Obama'nın sopalı fotoğrafına açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 29 Temmuz Pazar günü ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla aramıştı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin görüşmesinde özellikle Suriye'deki durumun ele alındığı belirtilmişti.

Beyaz Saray'ın resmi sitesinde 36 dakika süren görüşmeye ilişkin bir fotoğraf da yayınlandı. Fotoğrafta Obama 'nın elinde tuttuğu beyzbol sopası, Washington'da ve Türkiye'de tartışma konusu haline geldi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN!..

"OBAMA BANA KARŞI GAYET SAYGILI"

ATV - A Haber ortak yayınında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında bu fotoğrafa da açıklık getirdi. Erdoğan, yapılan yorumlara itimat etmediğini belirterek, "Ben tabi sayın Obama'nın konuşmamız esnasında hangi pozisyonda olduğunu, neyle nasıl konuştuğunu göremem. Fotoğrafın doğruluğunu da bilemem. Ben yüz yüze ya da telefonla görüştüğüm Obama'yı bilirim. O da bana karşı gayet saygılı ciddi Obama'dır. Fotoğrafla ilgili mizahi söylemleri de önemsemiyorum." dedi.

Erdoğan'dan Obama'nın sopalı fotoğrafına açıklama

BEYAZ SARAY NE DEMİŞTİ?

Fotoğrafla ilgili ilk açıklama Beyaz Saray'dan gelmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcü Yardımcısı Caitlin Hayden, ''Bu fotoğrafı sadece bir amaçla yayınladık ki o da Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile devam eden yakın ilişkisini vurgulamak ve onların Suriye'de kötüye giden durum hakkındaki önemli görüşmelerine dikkati çekmek. Başkan, ABD'nin Türkiye ile işbirliği yaptığı bir dizi önemli konuda, Başbakan Erdoğan ile yakın ortaklık ve arkadaşlığına değer veriyor.'' açıklamasında bulunmuştu.