Fahrettin Altun: Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı
ensonhaber.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından mağara içerisinde rehin alınan 13 Türk vatandaşın şehit edildiğini duyurdu.

Bakan Akar, söz konusu teröristlerin ise Türk askerinin başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığ İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Akar'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından olaya ilişkin paylaşımda bulundu.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI"

Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Altun, şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamıştır. Güvenlik güçlerimizin içeride ve dışarıda kalleş PKK başta olmak üzere terör örgütlerine karşı verdiği mücadele, milletimizin güçlü desteği ve dualarıyla, terör tehdidinin kökü kazınıncaya dek devam edecektir.

Türkiye, sadece terör örgütüyle değil teröre destek veren, paravanlık yapan ve terörü meşrulaştıran, normalleştiren kişi ve yapılarla da mücadelesini sürdürecektir.

"KALLEŞ ÖRGÜTÜ AKLAMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERİLMEYECEK"

Terör, sadece elinde silah olan teröristlerle değil, ona destek veren sivil görünümlü iki yüzlülerle de kendine alan açmaya çalışmaktadır. Devletimiz ve milletimiz buna müsaade etmeyecek, eli kanlı terör örgütlerine ve bunlara arka çıkan odaklara hiçbir zaman fırsat vermeyecektir.

PKK’yı gerek Türkiye’de gerekse Suriye ve Irak’ta meşru göstermeye çalışan odaklar bu katiller sürüsüyle ortaktır. PKK terör örgütünü kınamaktan dahi kaçınanların da, açıklamalarında kalleş örgütün adını anmayıp onu aklamaya çalışanların da ellerinde şehitlerimizin kanı vardır.

Fahrettin Altun: Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı

"KİRALIK KATİLLER"

Terör örgütü PKK ve onun sivil görünümlü destekçileri sadece emir aldıkları kirli odakların kiralık katilliğini yapmaktadır. Küresel vesayet odaklarının taşeronluğunu yapan bu alçak terör örgütünün, kölelik yaptığı yapıların çıkarına hizmet etmekten başka bir amacı yoktur.

Hiyerarşik olarak terör örgütünün parçası olan yapıların yanında duranları bir kez daha esaslı sorular bekliyor. Masum ve silahsız vatandaşların kalleşçe şehit edilmesi karşısında yine hiçbir şey olmamış gibi tuttuğunuz yola devam mı edeceksiniz?

"DEVLET OLARAK TERÖRÜN KARŞISINDAYIZ"

Bu hainlere açık ve net bir şekilde soruyoruz. Teröre açıktan ya da örtülü destek vermeyi, bu yapıları normalleştirip onlara meşruiyet sağlamaya çaışmayı sürdürecek misiniz? Elbette sürdürecekler. Zira efendilerinden aldıkları emir bu yönde!

Ülkemizin bütün terör örgütlerine karşı verdiği kararlı mücadele, bölgemizin güvenlik ve huzuru için de hayati önemi haizdir. Devlet olarak her bir vatandaşımızın huzur ve güvenliği için terör örgütlerinin silahlı ve sivil unsurlarının karşısında duracağız.

"KİRLİ AMAÇLARINI TÜM DÜNYAYA ANLATACAĞIZ"

Bölgemizi terör örgütleri eliyle dizayn etmeye çalışanlara, sınırları değiştirme heveslilerine ve yüz milyonlarca insanın huzurunu kaçırmaya çalışan şer odaklarına asla müsaade etmeyeceğiz. İsmini değiştirerek terör örgütü sıfatından kurtulmaya çalışan PKK’nın gerçekte ne olduğunu, kimler tarafından desteklendiğini, hangi kirli amaca hizmet ettiğini, ülkemize ve milletimize karşı nasıl bir düşmanlık beslediğini tüm dünyaya anlatmaya var gücümüzle devam edeceğiz.

Terör örgütlerinin destekçilerini ve sözcülerini, besledikleri terör örgütlerini kilometrelerce uzaktan kontrol edenleri, terör örgütleri arasında ayrım yaparak yanlış, beyhude ve kötü amaçlar peşinde koşanları da gayet iyi tanıyoruz.

"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Türkiye bu kirli ilişkileri açık etme ve bütün terör örgütlerinin belini kırma gayretinden bir an bile geri durmayacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ne terör örgütlerine ne de onların sahiplerine, uzantılarına ve destekçilerine geçit verecektir.

Bir kez daha şehitlerimize rahmet, milletimize, şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Vatan bölünmez, bölünmeyecek. Teröre ağır darbeler indirmeye devam edecek, kökünü kazıyacağız!"