Fahrettin Altun'un darbe girişiminde ABD'yi işaret ettiği konuşma
ensonhaber.com

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin üzerinden yıllar geçti.

Geride kalan yıllarda hain örgütün yapılanması yok edilirken bir yandan da dış bağlantıları ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

Amerika'dan gelen 'darbenin arkasında biz yokuz' açıklamalarının ardından, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da hain girişimden sadece günler sonra TRT 1'de katıldığı bir programdaki ifadeleri yeniden gündeme geldi.

"FETÖ ABD'DEN EMİR ALDI"

Altun, o dönemde ABD'nin darbe girişimine etkisini işaret ettiği yayında, "Türkiye'nin bir ulus devlet olarak kendi çıkarlarını öncelemesi, kendi milli çıkarları adına politika yapması, anasının sütü kadar helaldir. Böyle bir ortam ne yazık ki bunu açıkça söylemekte yarar var; ABD'nin de hiç işine gelmiyordu. ABD de bu sürece müdahil olmaya gayret ediyordu. Belirli araçlar kullandılar. Bu araçların sonuncusu da işte yine bu askeri darbe girişimi oldu. FETÖ askerdeki yığınağını kullanarak böyle bir darbe girişimine girdi. Emir aldı ve emiri yerine getirdi. Başarılı olacağı ümit ediiyordu. Bütün hesaplar buna göreydi." ifadelerini kullanıyor.

Fahrettin Altun'un darbe girişiminde ABD'yi işaret ettiği konuşma VİDEO

AMERİKA İNKAR EDİYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, "ABD'nin Türkiye'de 2016'da meydana gelen darbe girişimiyle hiçbir ilgisi yoktu ve yaşananları derhal kınadı. Üst düzey Türk yetkililerin bunun aksi yönündeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır." ifadelerine yer verilmişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise "Üst düzey Türk yetkililerinin, 2016 yılı dahil olmak üzere Türkiye'de gerçekleşen bir dizi gelişmeden ABD'yi sorumlu tutan değerlendirmelerinden endişe duyuyoruz." şeklinde konuşmuştu.

Fahrettin Altun'un darbe girişiminde ABD'yi işaret ettiği konuşma

ABD Dışişleri: 15 Temmuz darbe girişiminde rolümüz yok haberi için tıklayın

Fahrettin Altun'un darbe girişiminde ABD'yi işaret ettiği konuşma