Faruk Fatih Özer kimdir? Thodex kurucusu Fatih Özer hakkında bilgiler..
ensonhaber.com

Geçtiğimiz haftalarda 2 milyon adet Dogecoin dağıtarak oldukça ses getiren yerli kripto borsası THODEX, birkaç gün süren işlem kesintilerinin ardından tamamen kapandı.

Türk kripto para borsalarından birisi olan Thodex'in batıp batmadığı merak edilen konulardan birisi oldu. Kullanıcılar siteye giriş yapamazken hesapların ne olacağı merak ediliyor.

Müvekkilleri adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu açıklayan Avukat Oğuz Evren Kılıç, "Thodex'in kurucusu ve CEO'su Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan akşamı yurtdışına çıktığını öğrendik" dedi. Bu gelişmenin ardından Faruk Fatih Özer kimdir araştırılıyor.

Peki kripto alım satımına eşlik eden yerli borsa Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Fatih Özer hakkında merak edilenler..

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

Faruk Fatih Özer, en az 400 bin kişinin hesabının bulunduğunu ve bunlardan 391 bininin aktif hesap olduğunu belirtilen bir kripto para alım satım platformu olan Thodex'in kurucusudur.

Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yapan Faruk Fatih Özer, 2017 yılında Thodex’i kurdu. Koineks’in mevcut kullanıcıları da Thodex’e taşındı. Şirket Türkiye, Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. E-ticaret sektöründe de aktif olan Özer, 2020 yılında Gamebridge mobil oyun platformunu kurdu.

Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in Twitter hesabını kapattığı ortaya çıktı. Kullanıcılar, Thodex borsasının CEO’su Özer’in profiline ulaşılamıyor.

Thodex kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, geçen ocak ayında verdiği bir röportajda işlem hacminin 97.2 milyar TL’ye ulaştığını açıklamıştı. Şirketin kayıtlı kullanıcı sayısının 400 bine çıktığını, yurtdışındaki üye sayısının da 4 bini aştığını ifade etmişti.

Faruk Fatih Özer kimdir? Thodex kurucusu Fatih Özer hakkında bilgiler..

THODEX OLAYI NEDİR

Yerli kripto para borsası Thodex'e erişim 19 Nisan'da durdu. 30 saattir erişemediği borsada işlem yapanlar, Thodex borsasının sahibi Koineks A.Ş. şirketi yetkilileri hakkında suç duyurularında bulunmaya başladı.

2017 yılında kurulan yerli kripto para borsası Thodex, 21 Nisan’da yaptığı açıklama ile işlemlerin durdurulduğunu duyurdu. Böylelikle son günlerin en çok konuşulan olayı da başlamış oldu.

Suç duyuruları sonunda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex'e yönelik operasyon başlattı.

Soruşturma kapsamında 8 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonla Thodex'le irtibatlı oldukları tespit edilen 78 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 78 kişiden 62'si yakalandı.

Baş şüpheli ve Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise 20 Nisan'da Arnavutluk'taki Tiran Uluslararası Havalimanı'na gittiği belirlenen Özer'in, bu ülkede bulunduğu teyit edildi.

Bu kapsamda, Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması amacıyla Başsavcılık tarafından düzenlenen evrak İçişleri Bakanlığına iletildi. Özer'in Türkiye'ye iade edilmesi amacıyla Arnavutluk'ta tutuklanması için Başsavcılıktan temin edilen belgeler, Adalet Bakanlığı'nca yapılan tercüme işleminin ardından gereği için Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına gönderildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma işlemleri devam ederken, Adalet Bakanlığının Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması ve şüphelinin Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik taleplerinin sonuçları bekleniyor. Bunanla birlikte Interpol, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e kırmızı bülten çıkardı.

Faruk Fatih Özer kimdir? Thodex kurucusu Fatih Özer hakkında bilgiler..