Fırat Çakıroğlu İzmir'de toprağa verildi
AA

Fırat Çakıroğlu

Çakıroğlu'nun cenazesi Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze aracına konularak, Bayraklı Fatih Camisi'ne getirildi. Çakıroğlu'nun ailesi ve toplanan kalabalık, cenaze aracının ardından Fatih Camisi'ne kadar yürüdü. Anne Özlem Çakıroğlu, yürürken oğlunun fotoğrafını taşıdı.

"BEN CHP'LİYİM, OĞLUM MHP'Lİ"

Oğlunun toprağa verilmesinin ardından konuşan acılı baba Fuat Mahir Çakıroğlu, “Ben CHP'liyim, yönetici değilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması?" dedi.

Fırat Çakıroğlu İzmir'de toprağa verildi

Fırat Çakıroğlu İzmir'de toprağa verildi

Fatih Camisindeki Cenazeye, Çakıroğlu'nun ailesi, akrabası olduğu bildirilen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Fırat Çakıroğlu İzmir'de toprağa verildi

OLAYI PROTESTO EDEN SLOGANLAR

Cenazeye katılanlar aileye, yakınlarına ve Vural'a başsağlığı dileğinde bulundu. Cenazeye katılan bazı gruplar, olayı protesto eden sloganlar attı, tekbir getirdi.

Fırat Çakıroğlu İzmir'de toprağa verildi

İkindiyi takiben kılınan cenaze namazının ardından Çakıroğlu'nun cenazesi, Pınarbaşı Kabristanı'na götürülerek defnedildi.

Fırat Çakıroğlu İzmir'de toprağa verildi

ACILI BABA KONUŞTU

Çakıroğlu'nun cenazesinin Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba Fuat Mahir Çakıroğlu, DHA muhabirine konuştu.

Kedisinin CHP'li olduğunu söyleyen Fuat Mahir Çakıroğlu, “Ben CHP'liyim, yönetici değilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması? Oğlum Türk olduğu için saldırıya uğradı. Oğlumun üç ayı vardı mezun olmasına. Ona izin vermediler. Hep başarılı öğrencileri seçiyorlar. Bu organize bir hareket. Bu olaylar bitecek mi? Bitmeyecek, yine devam edecek. Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)