Gazze anketi: Türk halkının yüzde 82'si Mehmetçik'in de olduğu barış gücü istiyor
ensonhaber.com

İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali türlü bahanelerle devam ederken, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı baskını da İsrail'e Gazze'de yeni sivil katliam ve yeni işgal planı kozu verdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin bir barış gücü oluşturması beklenirken, sivillerin üzerine bomba yağdıran İsrail'i kınamaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Uzmanlar, bölgede konuşlanacak bir barış gücünün tek çözüm olduğuna dikkat çekiyor.

İsrail'i ve ABD'yi durdurmak için Ortadoğu'da barış gücü

Katliamlarına hız kesmeden devam eden İsrail'i durdurmak için Türkiye, Pakistan, Mısır ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin önderliğinde bir askeri güç oluşturulması öneriliyor.

Uzmanlar, bu birliklerin Filistin ve İsrail ile sınırları olan Mısır, Ürdün, Suriye ve Lübnan’a konuşlanabileceğini vurguladı. Filistin için ilk aşamada 40 bin kişiyle kurulacak barış gücünün ABD’nin bölgedeki yeni girişimlerine de karşı caydırıcı olabileceği tahmin ediliyor.

Türk halkı, Filistin'de Mehmetçik'in de olduğu bir "barış gücü" istiyor

Areda Survey'in 18-19 Ekim'de bin 287 katılımcıyla yaptığı “Filistin-İsrail Savaşı Algı Araştırması”, toplumda bu yöndeki beklentiyi açıkça ortaya koydu.

Ankette "Kudüs’ü korumak için İslam ülkelerinin bir barış gücü kurmasını destekler misiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 87,8’i "Evet" yanıtını verdi. Yüzde 12,2’lik bir kesim de "Hayır" dedi.

"Türkiye’nin kurulacak barış gücüne katılmasını destekler misiniz?" sorusunu ise ankete katılanların yüzde 82,4’ü "Evet" diye yanıtladı. Katılımcıların sadece yüzde 17,6’sı bu soruya "Hayır" cevabı verdi.