ensonhaber.com

Gazze'de savaş devam ediyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını hız kesmeden sürdürüyor. Her geçen gün artan can kaybında bilanço giderek ağırlaşıyor.

Gece-gündüz demeden bölgeye bomba yağdıran İsrail, sivilleri hedef alıyor.

Can kaybı 19 bin 453 oldu

Bebekler, çocuklar ve kadınlar saldırılarda ilk hedef oluyor.

Savunmasız halkı katleden İsrail'in son saldırılarıyla üç günde ölenlerin sayısı 653 artarak 19 bin 453'e yükseldi.

Yaralı sayısı ise 52 bin 286'ya ulaştı.

Sağlam yapı sayısı azaldı

Bölgedeki yapıların yüzde 60'ı yerle bir oldu. Gazze'den geriye koca bir enkaz ve gözü yaşlı aileler kaldı.

93 sağlık personeli gözaltında

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'nin kuzeyinde yüz binlerce yaralının, hamile kadının, çocuk ve kronik hastanın sağlık hizmetinden mahrum kaldığını belirterek, uluslararası toplumun sessiz kalması nedeniyle İsrail’in hastanelere yönelik saldırılarının devam ettiğini ifade etti.

El-Kudra, Gazze’nin kuzeyinde görevli 93 sağlık personelinin insanlık dışı koşullar altında gözaltına olduğunu hatırlattı.

İsrail saldırılarında 310 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini ve 102 ambulansın kullanılamaz hale geldiğini aktaran el-Kudra, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de 22 hastane ve 52 sağlık ocağının faaliyet dışı kaldığını belirtti.

Acilen 5 bin yaralının tedavi için yurt dışına çıkarılması gerektiğini aktaran el-Kudra, Gazze Şeridi'nin çocuk aşısına olan ihtiyacın devam ettiğini ifade etti. Sağlık ekipleri barınma merkezlerinde 350 bin bulaşıcı hastalık vakası tespit ettiğini aktaran el-Kudra, uluslararası kurumlara 700 binden fazla çocuk, 50 bin hamile kadın, bin 100 diyaliz hastası, 350 kronik hasta ve binlerce yaralıya sağlık hizmeti sağlanması çağırısında bulundu.