Özel Haber

Hamas'ın askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" adı altında saldırılar başlattı.

Saldırılar sonucu İsrail de abluka altındaki Gazze Şeridi'ni bombalamaya başladı.

Sivil yerleşimlerin yerlerinin de bombalandığı bölgede ölü sayısı 1100'ü aştı.

CNN Türk kanalında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Dr. Enver Ataullah, bölgede yaşananları canlı yayında anlattı.

"Onların inancında biz insan değiliz"

İsrail'in bölgeyi bombalamaya devam ettiğini aktaran Ataullah şöyle konuştu:

"En son 2 dakika önce bomba düştü. Burada güvenli bir yer yok. Herkes su, elektrik meselesini soruyor. Ben kızayım mı kızmayayım mı bilmiyorum ama su, elektrik önemli ama daha önemli bir şey var insanlık. Maalesef herkes takip ettiği gibi İsrail Savunma Bakanı 'Biz hayvan insanlarla ilgileniyoruz ve buna göre davranıyoruz' diyor. Bu sözler 2 milyar Müslüman'ı kastediyor. Onların inancında biz insan değiliz."

"Siz televizyondan görüyorsunuz ama biz bu acıyı çekiyoruz"

Gelen yardımların yeterli olmadığını aktaran Ataullah şunları söyledi:

"Onlar kendilerini yasa üstü görüyor. Maalesef 57 Müslüman devleti onlara bir şey diyemiyor. Gıda önemlidir ama daha önemli bir şey var. Biz 75 senedir işgal altında işkence görüyoruz, acı çekiyoruz. Siz televizyondan görüyorsunuz ama biz bu acıyı çekiyoruz. Biz gerçekten 75 senedir işgal altındayız. Gazze'de 17 senedir kuşatma altındayız. Yardımlar geliyor ama yeterli değil maalesef. Resmi olarak onlara karşı hiçbir şey yapılmamıştır."

"Ya iyi bir şekilde öleceğiz ya da iyi bir şekilde burada özgür kalacağız"

Yaşananların artık tahammül edilemeyecek noktaya geldiğini söyleyen Ataullah şu ifadeleri kullandı:

"Biz 17 senedir kuşatma altındayız. Binlerce kişiyi şehit ettiler. Biz başlamamış olsaydık onlar duracak mıydı? Şimdi Gazze'de bu şartlar altında yaşıyoruz ve kaybedecek bir şeyimiz kalmamıştır. 2023 yılında Batı Şeria'da 253 Filistinli öldürülmüştür. Mescid-i Aksa saldırılara maruz kalıyor. Geçen hafta kadınlarımız sokakların ortasında vurulmuş ve başlarına basılmıştır. Ondan sonra tahammül edemez hale geldik. Hamas başta olmak üzere tüm direniş hareketleri bir araya geldi. Artık bıktık ve tahammül edemez hale geldik. Ya iyi bir şekilde öleceğiz ya da iyi bir şekilde burada özgür kalacağız."