Giresun Valisi: İlk bulgularda cinsel istismar yok
AA

Giresun’un Bulancak ilçesinde 5 gün önce kaybolan ve dün öğleden sonra cansız bedeni evine 7 kilometre mesafede dere içinde bulunan 7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin ölümüne ilişkin, Giresun Valisi Enver Ünlü'den açıklama geldi.

Vali Ünlü, "Soruşturma başsavcılığımız tarafından yürütülüyor. Hepimiz çok üzgünüz. 7 yaşındaki bir evladımızı kaybettik. Ben de 3 tane kızı olan bir baba olarak konuşuyorum. Acımız büyük. Biz bu evladımızı yaklaşık 3 gün aradık. Her taşın altına baktık." dedi.

Giresun Valisi: İlk bulgularda cinsel istismar yok VİDEO

"CİNSEL İSTİSMAR YA DA CİNAYETTEN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

"İlk bulgularda çocuğumuzun kesici, delici veya ateşli silahla öldüğüne dair hiçbir bulgu ve hiçbir bilgi yok." diyen Ünlü, şöyle devam etti:

"Çok şükür herhangi bir ilk muayenede herhangi bir sıkıntı görülmüyor ama tabii sonucu Adli Tıp Kurumu'nun yazacağı göndereceği raporu sizlerle paylaşabilirim. Şu anda söyleyebileceğim bu kadar, adli soruşturma devam ediyor. O konuda herhangi bir şey söyleyemem. Bu konular gizlidir biliyorsunuz. Şu anda ilk bulgulara göre herhangi bir cinsel istismar, cinayetten söz etmemiz mümkün değil. Kesin sonucu adli tıp kurumun vereceği kat-i yazılı rapor belirleyecek."

Giresun Valisi: İlk bulgularda cinsel istismar yok

"GÖZALTINDA KİMSE YOK"

Olayla ilgili gözaltında kimse olup olmadığı ile ilgili soru üzerine ise Vali Enver Ünlü, "Benim bildiğim yok. Bunu Cumhuriyet başsavcımız sizinle paylaşılır adli soruşturma gizli yürütülüyor." dedi.

"Bulunduğu yerde daha önce arama yapılmışmıydı?" sorusu üzerine ise Vali Ünlü, "O bölgeyi arkadaşlarımız yaklaşık 400 hektara kadar geniş bir alanı taradılar. Burası evinin olduğu yere kuş bakışı 1 kilometre ama 7-8 kilometre  uzaklıkta bir bölge. Arkadaşlarımız genişleterek sahayı aradılar taradılar. 3. gün o bölgeye ulaşabildiler. Bende hepsinin krokisi mevcut. Basın müdürlüğümüz aracılığı ile bunları paylaştık. İlk gün neresi arandı, ikinci gün neresi arandı hepsi bizim bültenlerimizde mevcut. Söyleyebileceklerim bu kadar. Hepimizin başı sağ olsun." cevabını verdi.

Giresun Valisi: İlk bulgularda cinsel istismar yok

ÖN OTOPSİ RAPORU

Minik İkranur’un cansız bedeni, olay yeri incelemesinin ardından Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne götürülmüş, ön otopsi raporundaki ilk tespitlere göre travmatik bir bulguya rastlanılmadığı belirtilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)