Özel İçerik

Türkiye 6 Şubat sabahına büyük bir felaketle uyandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremler 11 ili etkiledi.

Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen deprem, büyük yıkıma yol açtı.

Yaşanan felaketin en yoğun etkilediği şehirlerden biri olan Hatay'da bulunan ve depremi hisseden antrenör Gökhan Zan, gözyaşlarıyla yaptığı yardım çağrılarıyla gündeme gelmişti.

Gökhan Zan önce teşekkür etti

Zan'ın bu çağrıları sonrası İletişim Başkanlığı kendisiyle irtibata geçerek, gereken talimatları yerini getirdi.

Gökhan Zan, bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamasında "Ben Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na çok teşekkür ediyorum. Hemen emrimize birini verdi, kendisiyle irtibata girdik. Sabah operatörler, kapçeler bütün makineler boş duruyordu, sesimizi duydular." demişti.

Ancak Gökhan Zan, bu açıklamalarından 40 gün sonra yaptığı açıklamalarıyla gündemde büyük yer edindi.

Sonra 'Hakkımı helal etmiyorum' dedi

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV yayınına katılan Zan, burada yaptığı konuşmasında tam zıt ifadeler kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı diye bir şey var. Beni aradılar, Çağatay ve Ali Bey diye birisi. İşte 'Gökhan Bey yaptıklarınızı görüyoruz, mücadele ediyorsunuz, biz sizin emrinizdeyiz.' Biriyle koordine olmak zorundasınız, kiminle olacaksınız bir yetkiliyle. O önemli. Yarım saatte gelecek olan bir kepçe, akşam 6'dan gece 12'ye kadar zifiri karanlıkta bekledik o soğukta.

Biz defnedemiyoruz. Aldık enkazı geri getirdik, bekledik sabaha kadar, tekrar geri getirdik kendi imkanlarımızla yaptık bu sefer. Şimdi böyle bir insan yalan konuşuyor, ben hakkımı helal etmiyorum."

Soruyoruz: 40 günde ne değişti?

İlker Koç'un sunumuyla yayınlanan Gündem Özel yayınında Gökhan Zan'ın tutarsız açıklamalarına dikkat çekildi.

Sunucu İlker Koç, önce devlet yetkililerine teşekkür eden Gökhan Zan'ın Halk TV yayınında yaptığı açıklamaları sonrası bir de Hatay'da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesine değindi.

Koç, "İsmail Küçükkaya'nın bir canlı yayınına katıldı. Ve o gün söyledikleriyle bugün söyledikleri arasında zıt cümleler kullandı. Biz de 'Ne oluyor' dedik. 40 günde ne bu kadar değişti diye düşündük." dedi.

Gökhan Zan "CHP ve İyi Parti'den milletvekilliği teklifi aldı" iddiası

İlker Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Neden 7 Şubat sabahı yaptığı konuşmanın tam tersini gerçekleştirmesine ilişkin olarak ortaya bir iddia atıldı. 

İddiada Gökhan Zan'ın, CHP ve İyi Parti'den milletvekili teklifi almış olması yönünde bir girişimde bulunulmuş.  Hatay'dan milletvekili olması için bir teklif götürüldüğü iddia edildi. 

Biz de gazeteci olarak bizim işimiz sorgulamak, soru sormak. Bundan 40 gün önce devlet yetkililerine, İletişim Başkanlığına teşekkür eden Gökhan Zan, acaba bu tekliften sonra mı muhalefetin yanlısı olan bir kanalda çıkarak tam bu sözleri aksi olarak söyledi. Takdiri size bırakıyoruz. 

Bakalım Gökhan Zan, milletvekili aday adayı olacak mı?!..