Görmez: Peygamberimiz yakarak öldürenlere lanet etmiştir

görmez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Doğu Gürcistan Müslümanları Müftüsü Yasin Aliyev, Batı Gürcistan Müslümanları Müftüsü Beglar Kamaşidze ve Gürcistan Müslümanları Şeyhi Ramin İgidov'u makamında kabul etti.

Görmez, IŞİD terör örgütünün Ürdünlü pilotu öldürmesini büyük üzüntüyle takip ettiklerini dile getirdi. "Halbuki, biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki bir karıncayı yakmak haramdır, bir böceği yakmak haramdır" diyen Görmez, konuşmasına şöyle devam etti;

PEYGAMBERİMİZ YAKARAK ÖLDÜRENLERE LANET ETMİŞ

"İslam Peygamberi insana zarar veren herhangi bir börtü böceği bile yakarak öldürenlere lanet etmiştir. Dolayısıyla böyle olduğu halde maalesef İslamiyet'in, İslam dünyasının, bu tür vahşetlerle, bu tür dehşetlerle, bu tür insanlık dışı uygulamalarla gündeme geliyor olması, gerçekten İslam dininin iki taraftan büyük bir haksızlığa uğradığını gösteriyor. Hem içeriden hem de dışarıdan. Bize büyük görevler düşüyor. İslam alimlerine, İslam bilginlerine büyük görevler düşüyor. Hem evimizdeki fitne ateşini söndürme hem aramızdaki kardeş kavgalarını bitirme hem de bütün dünyada İslam'a yönelik yapılan yanlışlıklara hikmetle karşılık verme imkanına ancak bu şekilde sahip olabiliriz. O yüzden din müesseselerinin, Müslüman din adamlarının, ilim adamlarının çok daha büyük bir çaba ve gayret içinde olması gerekiyor."

Ürdün pilotunun intikamını IŞİD idamlarıyla aldı haberiGörmez: Peygamberimiz yakarak öldürenlere lanet etmiştir