Haşim Kılıç başkanlık seçiminin ardından konuştu
ensonhaber.com

Haşim Kılıç başkanlık seçiminin ardından konuştu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan, Yüksek Mehkeme'ye yeni başkan seçiminin hemen ardından basının karşısına çıktı.

Resmi olarak 13 Mart'ta emekli olması beklenen Kılıç, bugün itibarıyla emeklilik kararı aldığını ve dilekçesini gönderdiğini açıkladı.

Herhangi bir siyasi projesinin olmadığını belirten Kılıç, "Emeklilik kararımı sakın ola ki siyasi bir projeyle ilişkilendirerek değerlendirmeye kalkmayın" dedi.

Haşim Kılıç: Herhangi bir siyasi projem yok

"HİÇBİR ZAMAN GİZLİ AJANDAM OLMADI"

Anayasa Mahkemesinde 25 yıllık görevi süresince hiçbir zaman gizli bir ajandası olmadığını, her şeyi açıklıkla, açık yüreklilikle paylaşma imkanı bulduğunu dile getiren Kılıç, "Bu çerçevede de bugün, bu konuda yapılan bu spekülasyonların cevabını vermem gerekiyordu, o nedenle sizlerle bunları paylaşmak zorundayım, paylaştım" diye konuştu.

"BÖYLE BİR NOKTAYA ARKADAŞLARIMIN DESTEĞİYLE GELDİM"

Haşim Kılıç, 1973'te kamu görevine başlayan biri olarak 42 yıllık hizmetinin artık sonuna geldiğini belirtti.

Bu geçmişin 25 yılının Anayasa Mahkemesinde, büyük bölümünün de yöneticilikle geçtiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"İki kez Başkan Vekilliği görevini yürüttüm, 8 yıl. Arkasından da yine 2 kez Başkanlık görevimi yürüttüm. Burada yaklaşık 7,5 yıl olmak üzere 15 yıla yakın, 15 yıllık bir süreç içinde yöneticilik yapma fırsatı buldum. Tabii bu arkadaşlarımın bana olan güveni, bana olan saygısı ve benim bu konudaki yönetim anlayışıma olan inançlarından kaynaklanan bir destekle böyle bir noktaya geldiğini ifade etmek isterim. Bu sebeple beni bu mahkemenin yöneticiliğinde bu kadar uzun süre tutan, geçmişte kalmış ya da bugün görevde olan arkadaşlarımın tamamına bu güvenlerinden dolayı teşekkürü borç biliyorum."