Hatay'da yıkılan binadan son anda kurtuldu
İHA

Asrın felaketi 11 ilde 36 binden fazla can aldı.

Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Elazığ illerinde binlerce bina yıkıldı.

Depreme dayanarak ayakta kalmayı başaran ağır hasarlı binalar ise tespit edilerek tek tek yıkılmaya başlandı.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki enkaz kaldırma çalışmalarına destek olmak için Erzurum'un Horasan ilçesi Hasanbeyli köyünden bölgeye giden iş makinası operatörü Vedat Yıldırım, büyük tehlike atlattı.

Yıldırım’ın kullandığı iş makinasının çalışma yaptığı enkaz halindeki bina, bir anda yerle bir oldu.

Son anda araçtan atladı

Binanın hemen önündeki iş makinasında çalışan Yıldırım, binanın yıkılacağını anlayınca saniyeler içerisinde kendini dışarıya atmayı başardı.

Vedat Yıldırım olaydan şans eseri yara almadan kurtulurken, olay anı cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

"Şükür namazı kıldım"

Videoyu izlediğinde kurtulduğuna şükür ettiğini söyleyen Yıldırım, şunları söyledi:

El birliğiyle millete yardımcı olabilmek için geldik buraya. Enkaz çalışmasında yıkıntı altında insanlar kalmışsa kurtarıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Binanın altında insanlar var. Diğer bina ayakta olduğu için çalışma yapıp insanları çıkartamıyor. Biz de kolonu zayıflatıp yıkmaya çalıştık. İnsanları çıkartabilmek için. Ummadığımız anda bina geldi. O ara Allah’a şükür biraz çevik davrandım da atladım öyle kurtuldum. O anki korkuyu hiçbir şekilde tarif edemem. Oradan kurtulmuşum diye şükür ettim, namaz da kıldım. 'O tozun, dumanın içinden nasıl çıktım' diye gerçekten tarif edilmesi zor. Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Allah yardımcımız olsun. Arkadaşlar Diyarbakır’dan çıkmış gelmiş gönüllü olarak çalışıyorlar. Bugün onların başına geldi yarın bizim başımıza gelebilir. Onun için elbirliğiyle insanlarımıza yardımcı olamaya çalışıyoruz.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)