AA

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

Arama kurtarma çalışmalarının 12’nci günde de sürdüğü kentin Antakya ilçesinde 7 Şubat günü bir baba ve kızı kurtarıldı.

İkisi de çıkarıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Taşpınar Apartmanı'nın enkazından çıkarılan Ayhan Güvercin (40), hemen Adana'daki hastaneye sevk edildi.

Aynı enkazdan Güvercin’in 14 yaşındaki kızı Zeliha da kurtarıldı. Ekipler, küçük Zeliha’yı ise Antalya Şehir Hastanesi'ne sevk etti.

Baba kız buluştu

Taburcu olan baba, hastaneden çıkar çıkmaz tedavisi süren kızını ziyarete gitti. Tekerlekli sandalyesinden kalkıp kızına sarılan baba, duygu dolu anlar yaşadı.

Cep telefonu kamerasına yansıyan buluşmada baba kız, afetin ardından ilk kez sohbet etme imkanı buldu.

"Sizi unutmam"

Genç kız, görüntülü görüşme yaptığı itfaiye ekiplerine de çabalarından dolayı teşekkür etti.

Güvercin'e "Zeliş" diye seslenen ekipler, "İyi misin? Görmeyeli ne kadar tatlı olmuşsun. Seni gördük daha iyi olduk." dedi.

Genç kız da "Siz bana en büyük yardımı yaptınız. Sizi unutmam." ifadesini kullandı.

Eşi ve bir kızının cansız bedenine ulaşıldı

Akevler Mahallesi'nde yıkılan Taşpınar Apartmanı'nın enkazından Ayhan Güvercin, kızı Zeliha ve 4 yaşındaki oğlu Aras'ın yaralı kurtarıldığı, eşi ve bir kızının cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)