ensonhaber.com

14 Mayıs'taki seçimlere sayılı günler kala siyasette ortam hararetli...

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kapsamda dün HDP ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşme tartışma programlarının gündemini başlıca meşgul etti.

Bu kapsamda Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Açık ve Net programına, CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı ile Araştırmacı Hilmi Daşdemir konuk oldu.

Daşdemir, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesine değindi.

Tartışma çıktı, programı terk etti

Konuşması sırasında çokça CHP'li Sarı ile karşılıklı atışmalar yaşanırken, Daşdemir'in son sözü Kübra Par'ı harekete geçirdi.

"O genel başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu PKK'nın ve HDP'nin adayıdır." diyen Hilmi Daşdemir'e, Kübra Par müdahale etti.

Daha sonra sunucu Par'ın araya girmesinin ardından kulaklığını çıkaran Daşdemir, "Hadi güle güle" diyerek canlı yayını terk etti.

"Kılıçdaroğlu PKK'nın ve HDP'nin adayıdır"

Daşdemir, yaşananların ardından bugün Ensonhaber'in YouTube kanalında yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu.

Daşdemir, "O genel başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu PKK'nın ve HDP'nin adayıdır." sözlerine açıklık getirdi.

"Kemal Bey'in adaylığına HDP'nin desteği nasıl yok denebilir"

Daşdemir, "HDP’nin PKK ile iş birliği açık ve net ortadayken, Mustafa Karasu’nun söyledikleri ortadayken nasıl yok denilebilir Kemal Bey’in adaylığına HDP’lilerin desteği. Mansur Yavaş ve Meral Akşener’in aday olmamalarının temel sebebi buydu. Birkaç kez mesaj gönderdiler, net olarak şunu söylediler biz Kemal Bey’e oy veririz, Mansur Yavaş ya da Akşener olursa oy vermeyiz. Bu kadar net olarak tavırlarını koydular." şeklinde konuştu.

"HDP'nin PKK ile iş birliği açık ve net ortada"

Daşdemir konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

HDP’nin PKK ile iş birliği açık ve net ortadayken, Mustafa Karasu’nun söyledikleri ortadayken nasıl yok denilebilir Kemal Bey’in adaylığına HDP’lilerin desteği. Mansur Yavaş ve Meral Akşener’in aday olmamalarının temel sebebi buydu. Birkaç kez mesaj gönderdiler, net olarak şunu söylediler biz Kemal Bey’e oy veririz, Mansur Yavaş ya da Akşener olursa oy vermeyiz. Bu kadar net olarak tavırlarını koydular. Bugün Ahmet Türk’ün açıklamasına bakıldığı zaman orada da HDP’nin CHP ile iş birliğini görebiliyorsunuz. Her ne kadar İyi Parti kendini bundan ayrıştırmak istiyorsa da o daha farklı bir tartışma konusudur. Tüm bunlar ortadayken ben bunu açıklamaya çalıştığımda, ifade özgürlüğü çerçevesinde ele alınmasına karşı bir tavrımı ortaya koydum. Bu tavrımı da Türk milletinin ferdi olarak, ilk önce ortaya koymuş oldum.