Hulusi Akar: Asos'ta hava harekatı düzenlendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları kapsamında Şırnak Şehir Buluşmaları programında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Türk silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gerek yurt içinde gerekse yurt dışında terör hedeflerini imha ettiğini belirten Bakan Akar, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Irak’ın kuzeyinde Türkiye sınırına yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta bulunan Asos’ta, 27 Eylül’de bir hava harekatı düzenlendiğini belirten Bakan Akar, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Mehmetçik’in karşısında dağlarda duramayan alçaklar, illere ilçelere geldiler. Her tarafı kana buladılar. Her tarafı tahrip ettiler. Şırnak dahil.

"Kazdıkları çukurlara Mehmetçik tarafından gömüldüler"

Çukur operasyonlarına girdiler, daha sonra kazdıkları çukurlara Mehmetçik tarafından gömüldüler. Daha sonra hain darbe girişimi 15 Temmuz. Bu hain darbe girişimine rağmen, içimizden birçok hain çıkmış olmasına rağmen TSK sadece bir ay sonra başarıyla Fırat Kalkanı Harekatı yapabildi.

"Terörist nerede, hedefimiz orası"

Arkasından Zeytin Dalı arkasından Barış Pınarı arkasından Bahar Kalkanı. Operasyonu yaparken de terörist gitti uzaklaştı falan yok. Terörist nerede, hedefimiz orası. Bunların üzerine gidiyoruz.

Hulusi Akar: Asos'ta hava harekatı düzenlendi VİDEO

"Biz teröristlerin peşindeyiz"

Bunları yaparken de şunun altını çiziyoruz: Biz Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına son derece saygılıyız. Suriye’de vatandaş bizim kardeşimiz, Iraklılar bizim kardeşimiz. Biz teröristlerin peşindeyiz. 2019’dan sonra Pençe Harekatları başladı. Durmak yok. Teröristler nerede hedefimiz orası.

Hulusi Akar: Asos'ta hava harekatı düzenlendi

"Girilemez denilen neresi varsa Mehmetçik girdi çıktı"

Daha 27'sinde, geçtiğimiz 2 gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri gitti 140 kilometre girdi, Asos'ta 16 terörist mağarasını, sığınağını, sözde komuta yerini büyük bir başarıyla vurdu ve bu devam edecek.

Daha önce girilemez denilen neresi varsa Mehmetçik girdi çıktı, samanlıkta iğne arar gibi tek tek temizlemeye devam ediyor.

"Bütün faaliyetlerimizi uluslararası hukuk ve meşruiyet çerçevesinde yapıyoruz"

Bunun yaparken biz sivil vatandaşlarımıza, masum insanlara, tarihi yerlere, dini yerlere kültürel yapılara çevreye zarar vermemek için hem planlama hem imha safhasında büyük bir dikkat gösterdik. Hiçbir ordunun gösteremeyeceği kadar bu konularda hassasiyet gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Bütün faaliyetlerimizi uluslararası hukuk ve meşruiyet çerçevesinde yapıyoruz. Herhangi bir şekilde toprak elde etme, işgal söz konusu değil. Bizim tek derdimiz teröristler."

Hulusi Akar: Asos'ta hava harekatı düzenlendi