Hulusi Akar ve Süleyman Soylu'ya suikast talimatı alan PKK'lıya müebbet hapis
AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele konusunda son dönemde oldukça başarılı adımlar attı.

Terör örgütüne yönelik düzenlenen başarılı operasyonların ardından terör örgütü PKK, Soylu ile Akar'ı hedef tahtasına yerleştirdi.

Örgütün kalleş elebaşları, Soylu ve Akar'a yönelik suikast talimatı verdi.

PKK'lı terörist Sonay Bakar, yakalandıktan sonra suikast talimatı aldığını itiraf etti.

FARKLI NOKTALARA BOMBA YERLEŞTİRDİ

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Sonay Bakar, farklı tarihlerde farklı noktalara bomba yerleştirdiğini itiraf etti.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA MAHKUM OLDU

Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu'ya suikast talimatı aldığını itiraf eden PKK'lı Sonay Bakar, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.,

Bakar'ın, sahte kimlikle Türkiye'ye giriş yaptığı ve yapılan araştırmalarda örgütte kod isim kullanarak kırsal yapılanmada görev aldığının tespit edilmişti.

Hulusi Akar ve Süleyman Soylu'ya suikast talimatı alan PKK'lıya müebbet hapis

DAVANIN GEÇMİŞİ

Bölücü terör örgütü PKK üyesi Sonay Bakar, emniyete giderek teslim olmuş ve örgütün sözde üst düzey yöneticisi bir isimden Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu'ya suikast için talimat aldığını anlatmıştı.

Önce İstanbul'a, oradan da Ankara'ya gelerek keşif yaptığını, 2 örgüt üyesinin de kendisine yardım ettiğini belirten Sonay Bakar, Akar ve Soylu'ya suikast düzenleyememesi durumunda da askeri birliklerden birine saldırı talimatı aldığını dile getirmişti.

Daha önce askeri birliklere saldırı için bomba hazırladığını da anlatan Bakar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılmış ve 3 sanığın yargılanmasına 26 Mart 2020'de başlanmıştı.

Davanın 23 Haziran'da görülen duruşmasında, esas hakkındaki mütalaa açıklanmış ve Sonay Bakar'ın ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesi talep edilmişti.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)